Ramon Vila-Abadal parla de la Catalunya «dissortada i decadent»

L'escriptor, antic monjo de Montserrat, presenta el seu llibre a Vic.

Redacció Osona.com
25 d'octubre del 2011
Ramon Vila-Abadal va presentar el seu llibre a la Sala Segimon Serrallonga de la UVic.
Ramon Vila-Abadal va presentar el seu llibre a la Sala Segimon Serrallonga de la UVic. | Albert Bagué
Ramon Vila-Abadal. Foto: Albert Bagué

Aquest dilluns, dia 24 d'octubre, s'ha present l'obra de Ramon Vila-Abadal, "Catalunya, la meva nació dissortada i decadent", a la Sala Segimon Serrallonga del Campus Torre del Frare de la Universitat de Vic. L'acte, convocat a les 7 de la tarda, ha estat presidit per Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de la ciutat, i ha comptat amb la participació del propi autor, de l'escriptora i activista Imma Albó i de l'editor Jordi Albertí.

Pensar en Ramon Vila-Abadal, nascut a Barcelona l'any 1924 i veí de Vidrà, va associat a l'admiració per un home tossut i valent, generós i intrasigent, que reuneix en el seu currículum una llarga etapa com a monjo de Montserrat, on va ser la mà dreta de l'abat Aureli M. Escarré, i una fecunda activitat, un cop abandonada la comunitat benedictina, com a agitador cultural i polemista.

La seva presència en plataformes com ara el Club d'Opinió Arnau de Vilanova, l'Associació per a les Noves Bases de Manresa o la penya Cruïlla de Debat de l'Ateneu Barcelonès demostren sobradament la convicció de l'autor en les virtuts de la vida associativa.

En una primera presentació a Barcelona, el 19 de juliol, els assistents van poder presenciar el duet entre ell i el president Pujol, que va participar en l'acte.

Més informació del llibre




Ramon Vila-Abadal va presentar el seu llibre a la Sala Segimon Serrallonga de la UVic. Foto: Albert Bagué

Foto: Albert Bagué
Arxivat a