La Unió Excursionista de Vic, una entitat centenària

L’associació reuneix set dels 17 presidents que ha tingut al llarg de 100 anys de vida.

Redacció Osona.com
18 d'octubre del 2011
L'acte ha congregat set dels 17 presidents que ha tingut la Unió Excursionista de Vic al llarg de 100 anys.
L'acte ha congregat set dels 17 presidents que ha tingut la Unió Excursionista de Vic al llarg de 100 anys. | Unió Excursionista de Vic
La celebració dels 100 anys de la Unió Excursionista de Vic s'ha fet al Temple Romà. Foto: Unió Excursionista de Vic

Aquest dilluns, dia 17 d'octubre, a les 21:00 h, la Unió Excursionista de Vic ha celebrat a Vic el centenari de la constitució de la primera junta de l’entitat. Gairebé 60 persones de diferents generacions s’ha aplegat a la sala principal del Temple Romà per commemorar els 100 anys de l’associació.

L’acte  ha comptat amb la presència de la regidora Montserrat Rovira i del president del Patronat d'Estudis Osonencs, Antoni Ylla Català. També hi han assistit set dels 17 presidents que ha tingut l'entitat durant aquests 100 anys, i l'alpinista Ferran Latorre, recentment arribat de l'Himàlaia , qui ha encoratjat la Unió Excursionista de Vic a seguir la seva feina cohesionadora i fer créixer l'amor per la muntanya als més joves.

L'acte l’ha començat l'actual president de la Unió Excursionista de Vic, Josep Bisquert, amb una petita explicació de les arrels de l’entitat, que es va iniciar com una secció territorial del Centre Excursionista de Catalunya vella. Seguidament es va convertir en el Centre Excursionista de Vic l'any 1911 i, finalment, l'any 1931 i com a fruit de la unió de diferents grups, es va crear la Unió Excursionista de Vic que coneixem a dia d'avui.

Seguidament, s’ha llegit el reglament que es va acordar 100 anys abans, amb 20 punts, que a dia d'avui encara alguns resten vigents. Finalment, Xevi Roviró ha encetat un col•loqui obert als assistents, fent un repàs molt ràpid a la història de l'excursionisme, observat des dels vessants històrics i culturals.

La vetllada ha finalitzat assaborint un petit tast del que els predecessors excursionistes menjaven en aquells temps.

L'acte ha congregat set dels 17 presidents que ha tingut la Unió Excursionista de Vic al llarg de 100 anys. Foto: Unió Excursionista de Vic
Arxivat a