El temps acompanya una concorreguda Fira de Sant Galderic

Tavèrnoles organitza un munt d'activitats.

Redacció Osona.com
17 d'octubre del 2011
Una de les parades de la fira, aquest diumenge a Tavèrnoles.
Una de les parades de la fira, aquest diumenge a Tavèrnoles. | Xevi Mas
Una de les parades de la fira, aquest diumenge a Tavèrnoles. Foto: Xevi Mas

La Fira de Sant Galderic, que va tenir lloc el diumenge 16 d'octubre, és la fira de Tavèrnoles on es porten a terme activitats relacionades amb l'artesania, la cultura, l'agricultura i la ramaderia, amb l'objectiu principal de representar i potenciar les activitats econòmiques més característiques del poble i, per altra banda, promocionar el municipi de Tavèrnoles arreu de la comarca. El certamen va comptar amb un molt bona afluència de públic. El temps, amb una temperatura agradable i sense pluja, també va acompanyar.

Al matí, van començar els actes amb la inauguració de l'exposició de "Quadres amb flors seques", a càrrec de la centellenca Montserrat Tantiñà a les 10 del matí.

Respecte les activitats programades, a part dels diferents mercats -el d'artesans, el gastronòmic i el de les Erres-, es va establir una zona infantil amb inflables i passeigs amb ponis pels més menuts. Per altra banda, es va organitzar la IV Cursa de Sant Galderic amb un recorregut de 10 Km arreu del municipi, en la que hi van participar garebé 200 atletes. Els guanyadors van ser Francesc Freixer i Clàudia Galícia. També es va realitzar el tradicional concurs de bolets.

Dins dels actes de "Viure el Parc" de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, hi va haver un joc d'escultures i un taller de bolets de plastilina, així com música tradicional itinerant.

Enguany, la novetat de la Fira és que es va ampliar el seu horari, allargant les activitats fins ben entrada la tarda. Així doncs, com a acte de cloenda, a les 6 de la tarda va tenir lloc l'actuació de VICUS a l'interior de l'església de Sant Esteve de Tavèrnoles, el qual va posar fi a la jornada.

Programa d’actes




-------------
Galeria de fotos
:


2011

Fira de Sant Galderic

Cursa de sant Galderic




2010

Fira de Sant Galderic




2009

Campionat provincial d'arada

Fira de Sant Galderic





2008

Fira de sant Galderic