El Circuit d'Osona corona quatre campions de la Supermotard

Vic acull la cinquena prova de la Copa Catalana.

Redacció Osona.com
10 d'octubre del 2011
La cursa d'Elit1, prova reina del Supermotard. La va guanyar Francesc Cucharrera, amb el dorsal 1.
La cursa d'Elit1, prova reina del Supermotard. La va guanyar Francesc Cucharrera, amb el dorsal 1. | Escuderia Osona
La cursa d'Elit1, prova reina del Supermotard. La va guanyar Francesc Cucharrera, amb el dorsal 1. Foto: Escuderia Osona

La cinquena prova de la Copa Catalana de Supermotard, que s’ha celebrat al Circuit d’Osona aquesta diumenge, dia 9 d’octubre, no ha decebut. Hi han participat un total de 59 pilots. Dia de sol i bona afluència de públic, amb uns 300 espectadors.

L’espectacular prova, que combina terra i asfalt, ha començat aclarir algunes categories al campionat. A manca d’una prova, a Alcarràs, el proper 6 de novembre, avui al Circuit d’Osona s’han proclamat ja campions Francesc Cucharrera (SM Elit 1), David Giménez (SM Elit 2), Sergio Trigo (SM Road) i Joan Serra (MR 40).

Destacar l’actuació del pilot d’Evo Kids Osona, Ferran Hernández, que ha guanyat les dues curses de la categoria SM Promo 65, i s’ha situat a només 2 punts del líder, Xavier Artigas. Hernández està signant una gran temporada: ha guanyat set de les vuit mànegues de les quatre últimes curses. El pilot arrossega el llast de la primera cursa a Móra d’Ebre, on no va participar. Si ho hagués fet, podria tenir gairebé el campionat assegurat.

Al llarg de la matinal, s’han celebrat vuit curses, dues mànegues de cada categoria, agrupades de la següent manera: SMRoad, SM30-SM40, SM3-SMElit i SMPromo.


SM ELIT

SM Elit 1 Indiscutible el domini de Francesc Cucharrera, que ha revalidat el títol de la categoria reina del Supermotard. El pilot ha guanyat les dues mànegues amb una autoritat insultant, arribant en les dues ocasions a la meta amb prop de mig minut d’avantatge sobre el segon classificat, Albert Roca.

SM Elit 2 Un altre títol decidit. David Giménez ha guanyat les dues curses i també s’ha emportat el campionat.

SM 3 Més disputada està aquesta categoria. Les dues curses del Circuit d’Osona han estat per Santiago Simó. La lluita per al campionat es dirimeix, però, una mica més avall. Joel Bernades, amb dos segons llocs, apuntala el liderat de la Copa Catalana. En segon lloc del campionat se situa Gerard Bailo, a només 27 punts. Bailo també ha fet podi a Vic, amb dos tercers llocs.


SM30 /SM 40

SM 30 El campionat dels veterans, majors de 30 anys, està que treu foc i la cursa ha comptat amb un munt d’al•licients. El vencedor en aquesta categoria ha estat Joan López, amb un primer i un tercer lloc. D’aquesta manera, López torna a pujar al lloc més alt del podi després que es lesionés l’any passat, quan es va trencar una cama. Joan Sardanyons ha signat una gran actuació, amb dos segons llocs, i referma el seu liderat al campionat, que només es veu amenaçat per López, a 28 punts.

El tercer a la pomada, Oscar Moce, ha tingut mala sort i després de guanyar la primera mànega ha petat el motor a la segona. D’aquesta manera, tot i que encara li queden possibilitats matemàtiques (està a 40 punts de Sardanyons), s’allunya del títol.

En aquesta categoria ha participat un pilot de l’Escuderia Osona, Jordi Casas, que ha aconseguit un meritori vuitè lloc.

SM 40 Els veterans majors de 40 anys també han coronat el seu rei quan encara falta una cursa per finalitzar la Copa Catalana. Joan Serra n’ha tingut prou amb un segon i un primer lloc per guanyar la cursa i proclamar-se automàticament campió de la categoria.


SM ROAD

Aquesta cursa es disputa només pel traçat d’asfalt. Ha tingut dos grans atractius. El primer, els aficionats han pogut gaudir del pilotatge de Jaume Ferrer, pilot del Campionat de Velocitat d’Espanya (CVE), que ha guanyat la cursa sense oposició.
El segon, la proclamació de Sergio Trigo com a nou campió de la categoria. Trigo ha fet dos segons llocs, a molta distància del tercer classificat.

Jordi Mila, pilot de l’Escuderia Osona, també ha pujat al tercer esglaó del podi. Ha aconseguit un tercer i un quart lloc.


SM PROMO

Promo 65 Els més petits també s’han sumat a la festa del Circuit d’Osona. Com ja hem esmentat, Ferran Hernández ha vençut a les dues curses, amb molt d’avantatge sobre el segon classificat i líder del campionat, Xavier Artigas (10 segons i 20 segons). Cal a dir que també ha guanyat la cursa global, amb els companys de la Promo 85. D’aquesta manera, el pilot d’Evo Kids Osona es converteix en el màxim aspirant a aconseguir el títol.

Promo 85 La cursa ha estat marcada per l’accident que ha patit Joan Martínez, que s’ha trencat els dos braços. Martínez no ha sumat ni un sol punt, però continua com a líder de la categoria (181 punts). Tot i això, és més que probable que perdi el campionat a Alcarràs, precisament amb David Navarro, que avui ha fet doblet i s’ha situat segon, amb 159 punts.

Totes les classificacions i més fotos, al web de l'Escuderia Osona

Arxivat a