Osona pot tenir per primera vegada presència al Congrés dels Diputats

Carme Sayós, de Centelles, ocuparà el lloc número 10 per Barcelona.

Redacció
08 d'octubre del 2011
Carme Sayós Foto: CDC.

La centellenca Carme Sayós i Motilla, de 41 anys, ocuparà el desè lloc de la candidatura de Convergència i Unió per la circumscripció de Barcelona a les eleccions generals espanyoles del proper 20 de novembre. L'elecció de Sayós s'ha produït durant la reunió de la federació nacionalista celebrada aquest matí.

Tot i que en les anteriors eleccions de 2008, CiU només va obtenir sis diputats per Barcelona, totes les previsions indiquen que aquesta xifra pot créixer i apropar-se o fins i tot arribar als deu. D'altra banda, en cas de no ser elegida en el repartiment postelectoral, podria ser que si es produIssin dimissions a la llista -habituals per ocupar després altres càrrecs-, Sayós accedís a l'escó a Madrid durant la legislatura.

En aquest cas, seria la primera vegada que la comarca d'Osona comptaria amb un/a diputat/da a les Corts espanyoles, no sols per CiU sinó per qualsevol altra força política des de 1977. De fet, la possibilitat que CiU d'Osona arribés a Espanya ja va ser insinuada en la roda de premsa celebrada aquesta setmana a la seu de la federació a Vic, però sense concretar noms ni llocs de la candidatura.

Carme Sayós és llicenciada en Dret i milita a Convergència Democràtica des de 1988. El 2004 i el 2008 va formar part de la candidatura de CiU al Senat per Barcelona, com a suplent. Als 18 anys va entrar de regidora a l'Ajuntament de Centelles. El juny de 2008 va entrar de secretària de l'Ajuntament de Malla. A les darreres eleccions municipals, va ocupar el lloc número 16 de la candidatura de CiU de Vic, població en la qual resideix des de fa uns anys, tot i que sempre ha volgut destacar la seva personalitat centellenca.

- Entrevista amb Carme Sayós, al butlleti de CiU de Centelles (Març 2008)
- Currículum polític (des del web de CDC)
Arxivat a