Tres jaciments recorden la vida als poblats ibers

Roda de Ter, Folgueroles i el Brull organitzen activitats, en el marc de l’11è Cap de Setmana Ibèric.

Redacció osona.com
03 d'octubre del 2011
Al Casol de Puigcastellet es van fer tallers d'oficis ibers per donar a conèixer les principals innovacions de la cultura ibèrica.
Al Casol de Puigcastellet es van fer tallers d'oficis ibers per donar a conèixer les principals innovacions de la cultura ibèrica. | Xevi Mas
Al Casol de Puigcastellet es van fer tallers d'oficis ibers per donar a conèixer les principals innovacions de la cultura ibèrica. Foto: Xevi Mas

Aquest cap de setmana, 1 i 2 d’octubre, la fortificació ibèrica del Montgròs (El Brull), el Casol de Puigcastellet (Folgueroles) i l’Esquerda (Roda de Ter) han celebrat, juntament amb els jaciments de la Ruta dels Ibers, l’11è Cap de Setmana Ibèric. A cada jaciment s’hi han fet un seguit  d’activitats per donar a conèixer la cultura ibèrica, des de tallers, demostracions, visites, que apropat el públic a les formes de vida d’ara fa 2.500 anys.

Enguany el tema sobre el que giraven els actes eren les innovacions que van caracteritzar la cultura ibèrica, l’ús del ferro, la utilització del torn de terrissaire, l’escriptura i molts altres elements que han perdurat fins els nostres dies.

Al jaciment del Casol de Puigcastellet les activitats es van desenvolupar el dissabte i van consistir en una mostra d’oficis ibèrics. Es van acabar amb una caminada nocturna.

A la fortificació ibèrica del Montgròs s'hi van celebrar diversos tallers i visites, orientats a entendre l’empremta dels ibers; tot això, amanit amb un tast de receptes d’època.

Al jaciment de l’Esquerda les activitats van començar el dissabte, amb una visita a la inscripció ibèrica de les Graus. La resta de tallers, esmorzar i visites es van fer el diumenge. L’activitat central, relacionada amb l’escriptura, era el taller “Paraules per a la història”, que va consistir en gravar lletres ibèriques sobre una roca.

Més informació del Cap de Setmana Ibèric

Programa del Cap de Setmana Ibèric





Galeries de fotos d'anys anteriors:
- Cap de setmana Ibèric a Folgueroles (2011)
- Cap de setmana Ibèric a l'Esquerda (2011)
- Cap de setmana Ibèric a Folgueroles (2010)
- Cap de setmana Ibèric a l'Esquerda (2010)
- Cap de setmana Ibèric a Folgueroles (2009)
-Cap de setmana Ibèric a l'Esquerda (2007)
Arxivat a