Tres jaciments s’endinsen en la vida dels poblats ibers

Roda de Ter, Folgueroles i el Brull organitzen activitats, en el marc de l’11è Cap de Setmana Ibèric.

Redacció osona.com
29 de setembre del 2011
Cap de Setmana Ibèric de Folgueroles.
Cap de Setmana Ibèric de Folgueroles. | Adrià Costa
Cap de Setmana Ibèric de Folgueroles. Foto: Adrià Costa

Aquest cap de setmana, 1 i 2 d’octubre, la fortificació ibèrica del Montgròs (El Brull), el Casol de Puigcastellet (Folgueroles) i l’Esquerda (Roda de Ter) celebren, juntament amb els jaciments de la Ruta dels Ibers, l’11è Cap de Setmana Ibèric. A cada jaciment s’hi fan un seguit  d’activitats per donar a conèixer la cultura ibèrica, des de tallers, demostracions, visites, que aproparan al públic a les formes de vida d’ara fa 2.500 anys.

Enguany el tema sobre el que giren els actes són les innovacions que van caracteritzar la cultura ibèrica, l’ús del ferro, la utilització del torn de terrissaire, l’escriptura i molts altres elements que han perdurat fins els nostres dies.

Al jaciment del Casol de Puigcastellet les activitats es desenvoluparan el dissabte i consistiran en una mostra d’oficis ibèrics i s’acabaran amb una caminada nocturna.

A la fortificació ibèrica del Montgròs se celebraran diversos tallers i visites, orientats a entendre l’empremta dels ibers; tot això, amanit amb un tast de receptes d’època.

Al jaciment de l’Esquerda les activitats començaran el dissabte, amb una visita a la inscripció ibèrica de les Graus. La resta de tallers, esmorzar i visites es faran el diumenge. L’activitat central, relacionada amb l’escriptura, serà el taller “Paraules per a la història”, que consistirà en gravar lletres ibèriques sobre una roca.

Més informació del Cap de Setmana Ibèric

Programa del Cap de Setmana Ibèric





Galeries de fotos d'anys anteriors:
- Cap de setmana Ibèric a Folgueroles (2010)
- Cap de setmana Ibèric a l'Esquerda (2010)
- Cap de setmana Ibèric a Folgueroles (2009)
-Cap de setmana Ibèric a l'Esquerda (2007)

Cap de Setmana Ibèric de Folgueroles. Foto: Adrià Costa
Arxivat a