Vic inaugura l’Espai ETC, dedicat al teatre i al cinema

Està situat al passeig de la Generalitat, on abans hi havia el Centre Cívic Remei Estadi.

Redacció osona.com
28 de setembre del 2011
La ciutat de Vic comptarà a partir del proper cap de setmana amb un equipament cultural, en concret amb un espai de teatre i cinema, anomenat Espai ETC. Com ja s’havia anunciat en els darrers mesos aquest espai -abans anomenat Centre Cívic Remei Estadi- s’ha dotat a la sala principal de maquinària idònia per a poder projectar pel•lícules. Així,  s’ha incorporat un equip de projecció de cinema en 35 mm; amb sistemes acústics nous i una pantalla de projecció de 5,57 m d’amplada i de 2,50 m d’alçada. També s’ha renovat la cabina de projecció de cinema i la cabina de so i il•luminació. Destacar que l’aforament de la sala és de 250 butaques.

Aquest reformat espai ETC, a banda de ser la seu permanent del Cine Club Vic,  on hi faran la seva programació habitual, també dóna la possibilitat a grups de teatre per a poder fer-hi les seves activitats com és el cas de Ventall Teatre que també hi farà la seva programació. En el cas de Cine Club Vic, aquest dimarts ja s’hi va projectar la primera pel•lícula.

El pròxim cap de setmana tindrà lloc la inauguració oficial d’aquest espai reformat i comptarà amb diverses activitats, a més de la jornada de portes obertes durant dissabte i diumenge. Així, el dissabte, dia 1 d’octubre a les 12:00 h es farà un passi de cinema familiar amb “Tic Tac” de Rosa Vergés. Tot seguit i amb la participació de la mateixa directora hi haurà un cinefòrum. Aquesta mateixa tarda, a les 18:00 h. tindrà lloc un Matx d’improvisació de quarts de finals amb els grups de teatre de Ventall Teatre, Orfeó Vigatà, Gallaret, La Palangana, l’Institut del Teatre, Pierrot de Centelles, Teatre Centre de Manlleu i Nou 69 de Torelló.

Serà a les 21:00 h quan se servirà una copa de cava a tots els assistents i tot seguit es faran els parlaments oficials a càrrec de Xavier Font de Ventall Teatre, Quim Crusellas del Cine Club Vic, Santi Collell de l’Associació de Veïns Pla del Remei i el 2n tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Joan López.


Tot seguit es projectarà la pel•lícula de “The Rocky Horror Picture Show” de Jim Sharman, amb sorpreses incloses.

L’endemà diumenge, dia 2 d’octubre es continuarà amb el Matx d’improvisació amb les semifinals i serà a les 18:00 h quan els assistents podran veure la final d’aquest Matx de teatre.


Programació dels cicles permanents a l’Espai ETC

L’espai ETC ja comença a oferir una programació estable fins el desembre. Aquest és el cas dels cicles permanents dedicats al món del teatre i al cinema. Així, cada dimarts hi haurà la programació de cinema i filmoteca; els divendres, i de forma quinzenal, hi haurà projeccions adreçades al públic jove i adolescent.

D’altra banda, cada primer dissabte de mes es farà una master class de teatre; un dissabte al mes el públic podrà veure l’actuació d’un grup amateur d’Osona de teatre i, finalment, cada diumenge es farà programació familiar tant en teatre com en cinema.

 

Horaris de la inauguració i de la jornada de portes obertes 

Arxivat a