El programa d'ajuts Leader fomenta l'economia rural

Oberta la convocatòria de subvencions, a la que hi poden accedir emprenedors i empreses del Lluçanès, Muntanyola i Santa Eulàlia de Riuprimer.

Redacció Lluçanès.com
28 de setembre del 2011

L'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, entitat que s'ocupa de gestionar el Programa Leader a la zona de la seva influència (el Berguedà, el Moianès, el Lluçanès, les Valls del Montcau i els municipis de Gaià, Muntanyola i Santa Eulàlia de Riuprimer), vol informar que està apunt de sortir l'ordre que regularà la nova convocatòria dels ajuts Leader.

El Leader forma part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya del període 2007-2013 del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i té per objecte fomentar la diversificació de les economies rurals.

En el marc d'aquests ajuts i per al territori que comprèn l'ADRCC, hi ha assignats 1.769.000 euros per subvencions que aniran dirigides a emprenedors i empreses. Les quatre línies d'ajut a les que van dirigides són per a la transformació i comercialització de productes agraris, per a la creació i desenvolupament de microempreses, per al foment d'activitats turístiques i també per a la millora del patrimoni rural amb la finalitat de que es realitzin inversions que generin activitat econòmica a les zones rurals. Es subvenciona fins a un 35% de la inversió elegible, i fins a un 80% per a la línia d'ajut de patrimoni.

A més a més, hi ha la possibilitat d'incrementar un 5% més l'ajut per alguns projectes escollits si l'empresa es compromet de forma voluntària a aplicar mesures de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en l'estratègia de la seva organització mitjançant la implementació d'un Pla de Millora de l'empresa i amb l'acompanyament tècnic durant tot el procés.

El equip tècnic de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central està a la disposició dels emprenedors de la zona per resoldre qualsevol dubte i tirar endavant el projecte.