La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu torna a omplir el passeig del Ter

La matança i la rostida del porc, un dels actes més concorreguts.

Redacció osona.com
26 de setembre del 2011
La matança del porc, un dels atractius de la festa.
La matança del porc, un dels atractius de la festa. | Adrià Costa
La matança del porc, un dels atractius de la festa. Foto: Adrià Costa

Aquest cap de setmana, dies 23, 24 i 25 de setembre, ha tingut lloc a Manlleu una nova edició de la Festa del Porc i la Cervesa. El certamen combina la gastronomia amb les activitats lúdiques. Elaboració de productes del porc en directe, demostracions de cuina, tasts guiats d'embotits i de cerveses nacionals i d'importació, activitats i tallers infantils, concerts, parc d'atraccions i espectacles gratuïts han estat algunes de les propostes.

Tot i les quatre gotes que van caure dissabte, el certamen ha tingut una gran afluència de gent. Els organitzadors han mostrat la seva satisfacció per la bona acollida que han tingut algunes novetats, com la creació d'un mercat de productes de proximitat i embotits artesans i l'ampliació de l'espai La Granja. La fira s’ha tornat a celebrar al Passeig del Ter.

Un dels actes més concorreguts ha tornat a ser la matança i rostida del porc, que es va fer dissabte a la tarda i diumenge al matí. Representants del Mercat Municipal de Manlleu van fer una demostració en directe que va incloure l’elaboració d’embotits i productes derivats.  L’Aula del Gust també ha fet el ple en cada una de les sessions.

Els restaurants manlleuencs El Morter, Torres Petit i S'olivera han presentat alguns plats creats especialment per a l'ocasió a l'anomenat El Racó Gormand. Entre les novetats, s'ha ofert als assistents sopa de tardor amb pilotilles i bolets, amanida de bolets a la farigola, canalons de poma amb botifarra de la perola i calamars a la mallorquina.

Coincidint amb l'edició d'enguany, la revista Descobrir ha creat un dia dedicat a descobrir un indret de Catalunya. En aquest cas, s'ha escollit la Festa del Porc i la Cervesa "per acostar els visitants en general i els lectors de la revista al patrimoni de Manlleu i oferir-los la oportunitat de fer turisme de proximitat i un turisme d'arrel cultural que parteix del paisatge i del patrimoni, entre d'altres valors".

Programa d’actes

Més informació, al web oficial de la Festa del Porc i la Cervesa



-------------------------------
Galeries de fotos d'edicions anteriors
:

2011
- Activitats diverses
- Concerts

2010
- Activitats diverses
- Concert dels Ressaka Ska

2009
- Activitats diverses

2008
- Ludomòbil
- Activitats diverses I
- Activitats diverses II
- Concerts de Sidonie, Vallfolkska i Rauxa

2007
- Activitats diverses
- Matança del porc
- Concurs de Bulls i Botifarres
- Concerts de Provilegiados i Gossos

2006
- Activitats diverses
- Matança del porc

Arxivat a