Els pallassos d'hospital, al Projecte Ecos

"La pastilla del riure", desena entrega d’aquesta original iniciativa de periodisme social multimèdia.

Redacció osona.com
23 de setembre del 2011
La pastilla del riure, nova entrega del Projecte Ecos.
La pastilla del riure, nova entrega del Projecte Ecos. | ecos

Projecte Ecos presenta un nou capítol de fotografia documental sobre la labor de Pallapupas, una ONG que treballa en 16 centres sanitaris de Catalunya amb l’objectiu d’arrencar somriures, aportar alegria i alleugerir el dolor d’infants, joves i ancians hospitalitzats. Són pallassos d’hospital, però el servei que ofereixen no és només d’entreteniment sinó també assistencial, ja que es coordinen de forma molt estreta amb els equips mèdics.


Al vídeo apareixen la parella de Pallapupas formada per la cap de manteniment Gelocatila i l’infermer Cotó Fluix, els quals expliquen com treballen i com viuen aquesta feina que sovint es desenvolupa en un context on el dolor i l’estrès hi són molt presents. Ha estat elaborat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, a la Unitat de Dia d’oncologia. El proper 1 d’octubre, Pallapupas ha preparat “Un dia de nassos!” als principals espais d’oci de Catalunya amb l’objectiu de difondre labor i recaptar fons per continuar portant l’alegria als hospitals catalans, ja que la crisi ha obligat a reduir els seus serveis.

És la desena entrega d’aquesta original iniciativa de periodisme social multimèdia, que compta amb el suport d’Osona.com i Nació Digital.

Reportatge, des del web de Projecte Ecos

Facebook Projecte Ecos

Twitter Projecte Ecos