El Mercat de Música Viva de Vic tanca les seves nits més multitudinàries

Aquest dissabte, el Mercat de Música Viva de Vic ha tornat a viure una gran nit. La plaça Major s'ha omplert amb l'actuació de Pastora, los Delinqüentes y Tomasito. Ni rastre de pluja. Joan Chamorro ha tancat el certamen aquest diumenge a la plaça de la Catedral (recull de fotos, a l'interior de la notícia)

Redacció osona.com
18 de setembre del 2011
Los Delinqüentes i Tomasito, aquest dissabte a la plaça Major de Vic.
Los Delinqüentes i Tomasito, aquest dissabte a la plaça Major de Vic. | Adrià Costa
La plaça Major plena de gom a gom, aquest dissabte durant el concert de Los Delinqüentes. Foto: Adrià Costa

Galeries de fotos:

Concerts de diumenge (Joan Parera)

Concerts de dissabte (Adrià Costa)

Concerts de divendres (A. Costa i J. Parera)

Ambient al pavelló comercial (Adrià Costa)

Concerts de dijous (Adrià Costa i Joan Parera)

Premi Puig-Porret (Adrià Costa)




ELS CONCERTS DE DISSABTE, 17 DE SETEMBRE
Los Delincuentes i Pastora també fan el ple a la Plaça Major de Vic


- Los Evangelistas han presentat el seu nou treball en què reinterpreten cançons d'Enrique Morente

Laura Busquests (ACN).- Los Delincuentes y Tomasito, Pastora i Los Evangelistas han ofert els seus directes en l'última nit de la 23a edició del Mercat de Música Viva de Vic. Los Delincuentes y Tomasito han omplert la plaça Major de música rumbera, tango i buleries i han convertit aquest espai en una autèntica festa al pati interior d'una casa qualsevol de Jerez de la Frontera. Els Pastora han tancat la nit a la plaça amb un concert amb molt de ritme. Los Evangelistas han presentat al Teatre l'Atlàntida el nou treball de la formació que sortirà a la venda a l'octubre i que reinterpreta cançons d'Enrique Morente. L'oferta musical l'han completat una trentena de concerts més a banda de diverses actuacions al carrer.

Los Delincuentes y Tomasito han acostat aquest dissabte a Vic la rumba que han portat directament des de Jerez de la Frontera fins a la plaça Major de Vic. El públic s'ha afegit ràpidament al so dels andalusos amb les seves guitarres, un caixó, els palmells de les mans i un baix elèctric. La formació ha desgranat al Mercat els títols del seu últim treball "Los hombres de las praderas y sus bordones calientes", però també han tocat temes més antics i molt ballables com "La Primavera Trompetera".

Els catalans Pastora han tancat el reguitzell de concerts a la plaça Major d'aquests dies de Mercat amb un repàs als temes del nou disc "Un viaje en noria", però sobretot han escollit el repertori pensant en l'espai on tocaven i han muntat un concert amb les cançons "amb més ritme".

La cantant dels Pastora, Dolo Beltran, i el guitarra de la formació, Caïm Riba, han explicat a l'ACN que no han inclòs al repertori la famosa cançó que els va fer coneguts arreu el 2003, "Lola". Han puntualitzat que en aquesta darrera gira l'han deixat de tocar perquè hi ha cançons que han anat agafant molt més protagonisme en les seves actuacions com, per exemple, "Cósmica".

A Pastora l'aspecte visual i inèdit en la seva música es complementa amb el sentit cinematogràfic de les seves cançons. A més, Pauet Riba s'encarrega dels audiovisuals que durant l'espectacle es projecten darrere el grup.

Cada paraula de Pastora, cada frase, cada estrofa és una imatge de soledats, de gent que passeja pels carrers, de recerques, d'alegres tristeses, de tristes alegries, d'abstraccions, d'esperes, de trobades, d'abandonaments i de malenconies.

La mort d'Enrique Morente a finals del 2010 va donar lloc a la creació d'una banda d'homenatge, Los Evangelistas. Aquesta formació, amb membres de Los Planetas i Lagartija Nick han presentat aquest dissabte en primícia al Mercat de Música Viva de Vic 2011 les cançons del disc que publicaran aquest octubre.


------------------------
ELS CONCERTS DE DIVENDRES, 16 DE SETEMBRE
La Iaia, Russian Red i Els Pets triomfen a la plaça Major de Vic


- El Mercat de Música Viva de Vic segueix endavant en una segona jornada marcada per l'extraordinària participació.
 
Durant tot el dia d'ahir al recinte del Sucre les conferències, taules rodones i speed meetings es van compaginar amb els showcases i les presentacions de les Cases de la Música en un concorregut i participatiu MVLab. Al final del dia ja s'havien celebrat més de 300 reunions controlades des de l'organització, aconseguint els objectius marcats pel que fa a creació de vincles professionals. Es van continuar les reeixides Jornades formatives del Digital Music 2.0, basades en l'anàlisi dels aspectes més innovadors que vinculen les marques i les aplicacions amb la música. D'altra banda, cal destacar la celebració de la trobada anual del EFWMF (European Forum of Worldwide Music Festivals).

Els Pets, aquest divendres a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa

Ja entrada la tarda, una Plaça Major plena de gom a gom va assistir a la confirmació de La Iaia com un dels grups més interessants del pop català, gràcies a la presentació del seu segon disc. A la mateixa plaça, Els Pets van commemorar el seu 25è aniversari presentant els seus últims temes al mateix temps que revisaven els grans èxits de la seva discografia pel delit d'un públic totalment entregat. 12.000 persones, segons xifres oficials de la Guàrdia Urbana, corejaven i gaudien de l'espectacle d'un dels millors grups de pop en català. Acompanyant a La Iaia i Els Pets, la madrilenya Russian Red presentava els temes del seu últim disc “Fuerteventura”, amb l'elegància que la caracteritza.
 
En altres punts de la ciutat es desenvolupava el programa musical del MVLab amb unes propostes solvents a les quals podien accedir tant professionals i programadors com públic en general. Gràcies a aquest circuit ideat perquè cap professional es perdi allò que s'ajusta a les seves necessitats, es van realitzar les primeres contractacions dels grups presentats, fet que suposa la culminació d'un dels objectius del Mercat.
 
Des de les 20h fins a les 4h de la matinada la música s'apoderava dels diferents escenaris del Mercat. Al Teatre Atlantida Pascal Comelade, acompanyat per La Cobla Sant Jordi , va realitzar un concert únic en el que es va presentar el resultat del seu experiment. Paral.lelament, el guitarrista, cantant i compositor gironí Smoking Bambino va fer les delícies de tots els assistents amb el seu so fusió, mentre el rock àrab de Yacine & The Oriental Groove obria l'escenari del Sucre. Marc Parrot també va presentar el seu nou treball. Per la seva banda, a la Jazz Cava, sonaven les notes més rock amb tints punk on uns Bullitt explosius van deixar sense aire a més d'un. I el desenvolupament d'una finestra a les propostes més emergents en l'Off del MMVV de la mà de l'Invictro i del Cicle Diversons, Música per a la Integració de l'Obra Social la Caixa.


------------------
ELS CONCERTS DE DIJOUS, 15 DE SETEMBRE

Jazz i flamenc posen les primeres notes al Mercat de Música Viva

La ciutat de Vic és, des d'aquest dijous, la capital catalana de la música. Els primers concerts no han decebut.

Una fusió entre el jazz del trio Colina Miralta Sambeat CMS i un dels guitarristes de flamenc amb més reconeixements, Chicuelo, ha donat el tret de sortida a la 23a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) al teatre l’Atlàntida. El recinte s’ha omplert de gom a gom.

Colina Miralta Sambeat CMS Trio i Chicuelo, al concert inagural de l'Atlàntida. Foto: Adrià Costa

El concert d'inauguració ha comptat amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ha felicitat la nova direcció del certamen per haver apostat pel vessant professional de la trobada i per entendre la necessitat d'estructures culturals.

Aquest dijous, a l’Atlàntida s’han pogut veure altres concerts de músics com Carles Santos & Cabosanroque o Kathryn Calder. A l’espai El Sucre, destacaven Sidonie, Maika Makovski i Mujeres, i a la Jazz Cava, Macromassa i Chupaconcha.


Un piano i una màquina

Els artistes Carles Santos i Cabosanroque han presentat aquest vespre a l'auditori de l'Atlàntida el seu projecte musical que porta per títol "Maquinofòbiapianolera", un concert per a piano i orquestra mecànica compost i interpretat per les dues formacions. El públic assistent, que ha omplert la sala amb capacitat per a 400 persones, ha presenciat un joc de flirteig i confrontació "entre l'home i la màquina, el pianista i l'orquestra mecànica".

El pianista i compositor Carles Santos ha explicat que la seva proposta és "inquietant" pel fet que quan el públic arriba a la sala "veu un piano i una altra màquina que no sap definir què és". Segons Santos, "tot i que les dues propostes estan molt ben casades, es veu molt la diferència".

L'acordió i teclats de CaboSanRoque, Laia Torrents, ha assenyalat que les "màquines" de les dues formacions han "flirtejat i coquetejat" en un procés en què "s'ajunten, se separen, sumen i també es confonen".


Foto: Adrià Costa

Durant l'espectacle, hi ha hagut un diàleg i alhora una contraposició de dues màquines amb característiques molt diferents. Mentre d'una banda hi ha una peça tan antiga com el piano, de l'altra, un "mulitinstrumental" mecànic de nova creació que es controla per ordinador.

L'espectacle "Maquinofòbiapianolera" és una producció de Cabosantoque, Carles Santos i MOM / El Vivero, coproduïda pel Festival Porta Ferrada i el Mercat de Música Viva de Vic amb la col•laboració de CAER de Reus, el teatre Atrium de Viladecans i el Teatro Central de Sevilla.


Maika Makovski amaga el so del seu nou disc

Maika Makovski ha utilitzat el concert d'aquest dijous "a mode de comiat" per fer sonar els les cançons dels seus últims discos. Les centenars de persones que s'han concentrat a un altre dels punts neuràlgics ja tradicionals del Mercat, la zona del Sucre, han pogut escoltar ben poc del nou disc del grup, que sortirà a la venda el proper 20 de setembre. Makovski ha assenyalat que el grup "encara no ha tingut temps d'assajar el que hem gravat".

El nou disc, inspirat en textos d'Edgar Allan Poe, portarà per títol "Desparaecer" i a diferència dels treballs anteriors, "és molt més acústic". L'artista ha explicat que la introducció del piano, el contrabaix i una bateria propera al jazz són trets que es podran identificar en aquest nou disc. Makovski ha destacat que en aquest disc "hi ha molt música i està fet des d'un punt de vista molt sincer".

"Desparecer" s'endinsa en les atmosferes més fosques amb cançons d'una estranya bellesa que giren al voltant de la idea de desaparèixer i la por a afrontar la realitat.


---------------------------
TOTA LA INFORMACIÓ DEL MERCAT DE MÚSICA VIVA
El Mercat de Música Viva aixeca el teló amb més de 60 concerts


S’aixeca el teló! A partir d’aquest dijous, 14 de setembre, i fins al proper diumenge, dia 18, Vic es convertirà en la capital de la música catalana. La 23a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) arriba amb novetats importants: una nova direcció, amb Marc Lloret al capdavant, i una aposta clara per potenciar el vessant professional , amb la creació del MVLab, un paraigües que aglutina tot allò que pot interessar al sector. El MVLab consta d'un circuit de concerts, així com conferències, jornades de treball en xarxa, reunions ràpides i taules rodones.

També cal esmentar la reducció del nombre de concerts programats i escenaris, a causa de la crisi econòmica i la retallada del pressupost, al voltant d’un 5% en relació a l’any passat. Amb tot, els organitzadors no han oblidat l'aparador de música en directe que representa el certamen, i es manté un cartell de més de 60 actuacions a la plaça Major, Atlàntida i Jazz Cava. Carles Santos & CabosanRoque, Achilifunk i la Ensemble Taller de Músics, Russian Red, Els Pets, Joan Chamorro i Andrea Motis i La Iaia són alguns dels caps de cartell.

Més enllà del vessant professional del Mercat, el certamen manté la fira comercial (amb més de 60 expositors) i els ja clàssics Diversons, Invictro i una de les semifinals del Concurs de Maquetes Sona 9. Sense oblidar algunes propostes paral•leles, com el Festival Hoteler o el Sugar Fest .


Primers concerts, aquest dijous

Avui  dijous, dia 15 de setembre, es farà el  concert inaugural de l’edició d’enguany del MMVV, que anirà a càrrec de Colina Miralta Sambeat CMS Trio & Chicuelo.  El jazz i els ritmes llatins del primer, i la guitarra flamenca del segon es fusionaran en un espectacle coproduït pel Taller de Músics, ContraBaix i el Mercat, expressament per a la inauguració del certamen.  El concert tindrà lloc a les 20 hores al Teatre Auditori L’Atlàntida.

Hi assistirà el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. També hi seran presents l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal; el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca; el director artístic del Mercat, Marc Lloret; el secretari general del Departament de Cultura, Xavier Solà, i el director de l’Institut Català de les Indústries Culturals, Fèlix Riera.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell amb l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal i el president del Consell Comarcal, Joan Roca. Foto: Adrià Costa

Aquest dijous, a l’Atlàntida es podran veure altres concerts de músics com Carles Santos & Cabosanroque o Kathryn Calder. A l’espai El Sucre, destaquen Sidonie i Mujeres, i a la Jazz Cava, Macromassa i Chupaconcha.

Els grans atractius del programa del cap de setmana es concentraran a l’escenari de la plaça Major, on es podran veure La Iaia, Russian Red i Els Pets, divendres; i Los Delinqüentes y Tomasito, i Pastora, dissabte.

Anna Roig i l'ombre de ton chien, Atleta, Bedroom, Benjamin Herman Quartet, Bernat Font trio, Joan Colomo, La Kinky Beat, Le Petit Ramon, Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi, Smoking Bambino, Pumuky, Rachel Sermanni, Orelha Negra, Miss Cafeïna, Marzipan Man, Mastretta, Matador Rockers, Bombino, Balago, Ara Malikian i Alma Afrobeat Ensemble són alguns dels altres grups participants en aquesta edició.


Deu anys d'Invictro

Invictro, l'espai destinat a promocionar els nous grups de l'escena musical catalana, arriba aquest any a la desena edició. Al llarg d'aquests anys hi han desfilat a la vora de 200 grups, molts dels quals han tingut després repercussió popular i/o mediàtica.

El cartell d'aquesta edició de l'Invictro està format per grups com Pau Vallvé, Inspira, Esperit!, El gos binari, Mar Abella, Dotore, Nico Roig, Seward, Albert amb l'aigua al coll, Sanjays i Radical Animal Beat.

Programació d’Invictro

Més informació d’Invictro






Altres dades d'interès

Recent presentació del MMVV

Programació del MMVV d’enguany      

Dossier del MMVV, amb tots els grups de la programació

Més informació, des del web del MMVV




------------------
Galeries de fotos:


MMVV 2011
- Concerts del diumenge 18
- Concerts del dissabte 17
- Concerts del divendres 16
-Ambient al pavelló comercial
-Concerts del dijous 15
-Premis Puig Porret

MMVV 2010
- Concerts del diumenge 19
- Concerts del dissabte 18 (1)
- Concerts del dissabte 18 (2)
- Concerts del divendres 17
- Concerts del dijous 16
- Inauguració i entrega del premi Puig-Porret

MMVV 2009
- Concert de cloenda, amb La Vella Dixieland  
- Ambient i Fira del Disc
- Concerts al Pasternak
Concerts de dissabte 19 de setembre
- Visita del conseller Tresserras
- Concerts de divendres 18 de setembre
- Concerts del dijous 17 de setembre
- Sopar inaugural

MMVV 2008
- Ambient i concerts del diumenge
- Concerts de diumenge
- Ambient als carrers de Vic
- Concerts del dissabte
- Concerts del divendres
- Concerts del dijous

MMVV 2007
- Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda

MMVV 2006
- Galeria del MMVV 2006
 

MMVV 2005
-Galeria del MMVV 2005

Los Delinqüentes i Tomasito, aquest dissabte a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa
Documents
Arxivat a