Vuit anys de presó per enviar un paquet bomba

L’activista reclamava l'excarceració del reclús tonenc Amadeu Casellas.

ACN
14 de setembre del 2011
L'Audiència de Barcelona ha condemnat a vuit anys de presó una jove anarquista per enviar un paquet bomba a l'exsecretari de Serveis Penitenciaris Albert Batlle l'octubre del 2009. La noia ha acceptat els fets i la pena, que s'ha rebaixat a la meitat respecte el que demanava inicialment la fiscalia. Tamara H.H. va enviar un artefacte explosiu casolà al despatx oficial de Batlle er exigir l'excarceració del reclús Amadeu Casellas, el tonenc que complia condemna per atracament i tràfic de drogues. Una trentena de joves han donat suport a l'acusada des de l'exterior de l'Audiència.

La fiscalia demanava 16 anys de presó en considerar provat que Tamara H.H. va enviar el 2 d'octubre del 2009 un paquet bomba al despatx oficial de Batlle. El paquet contenia un "artefacte explosiu real complet, de fabricació casolana, d'iniciació elèctrica i activació per sistema trampa d'obertura de tapa, que contenia tots els elements necessaris i disposats de manera que hauria explotat en el moment en que s'hagués obert la tapa de la caixa de fusta". L'explosiu eren 50 grams de pólvora percloratada i aluminitzada.

L'explosió podia haver causat danys greus o fins i tot la mort a la persona que l'hagués obert, cosa que el ministeri públic considera que l'acusada sabia.

La fiscalia també considera que Tamara H.H. va enviar el paquet perquè forma part del grup Creu Negra Anarquista i en el marc de diverses accions reivindicatives per demanar la llibertat del pres anarquista Amadeu Casellas, condemnat diverses vegades per atracament.

La noia ha estat condemnada pels delictes d'intent d'assassinat, atemptat contra l'autoritat i tinença il•lícita d'explosius.

Notícies publicades d'Amadeu Casellas

Arxivat a