Fotos: el nou Mercat Municipal de Manlleu ja rutlla

Reportatge de l'activitat a l'equipament, obert després de 14 mesos d'obres.

Redacció osona.com
14 de setembre del 2011
Una de les parades del nou Mercat Municipal de Manlleu.
Una de les parades del nou Mercat Municipal de Manlleu. | Adrià Costa
Façane del nou edifici del Mercat Municipal de Manlleu. Foto: Adrià Costa

Després de 14 mesos d’obres, el nou Mercat Municipal de Manlleu ha tornat a engegar l’activitat aquest dimarts, dia 13 de setembre. A l’equipament hi trobem 21 parades, una aula d’activitats, un bar i un restaurant. La seva remodelació està inclosa dins el projecte del Pla de millora del barri de l'Erm.

La reforma ha permès millorar el mercat tant des del punt de vista estructural  com des del punt de vista comercial. “El nostre projecte vol anar més enllà de l’actuació sobre un equipament comercial, volem tenir un  equipament modern i competitiu.  Tenim com a repte convertir el nou mercat en pol d’atracció de la població de Manlleu cap al barri i així trencar les barreres imaginàries que s’han anat creant al llarg del temps”, diuen fonts municipals.

A nivell arquitectònic, el nou edifici  participa en l’entorn i ofereix una imatge molt més comercial, amb espais amplis i una façana  que dóna lluminositat i transparència a l’espai.

Hi ha un total de 21 parades, de producte fresc (fruita, carnisseries, cansaladeries, xarcuteries, peix, ...) i d’altres productes alimentaris (llegums, pesca salada, congelats).  Les parades de quiosc, flors, forn de pa i plats preparats tenen un accés des de l’exterior, el que els permet obrir amb horari independent del mercat. A la planta baixa també hi trobem el bar i el restaurant.  Els titulars de les parades són els paradistes que ja hi havia a l’antic edifici. Properament sortirà  a concurs la concessió de dues parades que actualment estan lliures.

El nou mercat disposa també de l’aula mercat, un espai ubicat a la primera planta i amb accés independent, on hi haurà activitats gastronòmiques i taller diversos. També hi ha un espai  d’entitats del barri.

“El nou Mercat Municipal de Manlleu és i continuarà essent un projecte de ciutat que té la finalitat de generar activitat econòmica i nous llocs de treball, evitar la segregació comercial del barri, contribuir a la cohesió social i esdevenir un espai viu, dinàmic, un espai on passen ‘coses’ originals i singulars”, afegeixen les mateixes fonts.

El dimarts 13 s’han obert les portes al públic i el proper dia 23 de setembre es farà la inauguració oficial. El dia 23 a la tarda hi haurà activitats per a la quitxalla i les visites de representants de la Generalitat i la Diputació, organismes que han finançat part del projecte.

Galeries de fotos:
- El nou Mercat Municipal (Adrià Costa)
- Enderroc de l'antic Mercat Municipal (Adrià Costa)

Una de les parades del nou Mercat Municipal de Manlleu. Foto: Adrià Costa
Arxivat a