Fotos: Sant Hipòlit distingeix la figura de Josep Espona

Sentit homenatge a qui va ser el president de la Fundació Gallifa durant 21 anys.

Redacció osona.com
02 de setembre del 2011
Josep Espona va ser 21 anys president de la Fundació Gallifa.
Josep Espona va ser 21 anys president de la Fundació Gallifa. | Adrià Costa
Josep Espona va ser 21 anys president de la Fundació Gallifa. Foto: Adrià Costa

Aquest dijous, dia 1 de setembre, s'ha celebrat als jardins de la Llar del Jubilat de Sant Hipòlit de Voltregà un sentit homenatge a Josep Espona Bayés. L’acte, organitzat per la Fundació Gallifa, coincidia amb la festa major del municipi.

La iniciativa tenia per intenció retre un homenatge pòstum a la figura de Josep Espona Bayés i distingir la seva gran tasca, aportació, dedicació i compromís amb la Fundació Gallifa, de qui en va ser 19 anys patró i 21 president. En aquest homenatge hi han participat l’historiador Ramon Ordeig, els patrons de la Fundació, Miquel Riera i Josep Maria Vila d’Abadal, i l’actual president de la Fundació i alcalde de Sant Hipòlit, Xavier Vilamala. També hi han ser presents l'alcalde de les Masies de Voltregà, Sergi Vilama, familiars de l'homenatjat, amics i veïns del municipi.

L’acompanyament musical de l’acte ha anat a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Sant Hipòlit. Al final de l’acte, que s'ha fet a les 18:30 h, s'ha descobert la placa commemorativa i un bust de Josep Espona Bayés. Tant la placa com el bust estan ubicats a la nova ala de la residencia per la gent gran i centre de dia Fundació Gallifa que en aquests moments s’està acabant de construir.

Josep Espona, advocat vigatà, va morir el passat mes d’abril a l’edat de 84 anys. Espona va ser degà del Col•legi d’Advocats de Vic i va col•laborar en algunes entitats de la ciutat, com l’Orfeó Vigatà, el Patronat d’Estudis Osonencs o el col•legi Sant Miquel. La Universitat de Vic li va lliurar la seva insígnia.

Galeries de fotos de la festa major de Sant Hipòlit:

2011
-Homenatge a Josep Espona
-Santhipolitenc de Ferro

2010
- Festival de patinatge artístic
- Inauguració del camp de futbol
- Santhipolitenc de ferro

2009
- Santhipolitenc de ferro
- Pregó de Josep Turró

2008
- Inauguració de la biblioteca Marquès de Remisa
- Fira d'Entitats del Voltraganès
- Patins Bar