Vic i Igualada enforteixen els seus lligams

Trobada entre els dos alcaldes, on s’aborden temes comuns de promoció econòmica, comunicacions i formació, entre altres.

per Redacció osona.com , 31 d'agost de 2011 a les 18:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'agost de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Marc Castells i Josep M. Vila d'Abadal s'han reunit aquest dimecres a Igualada. Foto: Ajuntament de Vic

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, s’han reunit aquest dimecres al migdia al consistori de la capital de L’Anoia. Ha estat la primera trobada entre els dos batlles des que Castells va arribar al govern municipal el passat mes de juny.

 
Tots dos han tractat temes de comú interès per les seves ciutats. Segons Castells, “representem dues capitals de la Catalunya interior, amb una població similar que voreja els 40.000 habitants i amb un gran passat històric i industrial. Tot plegat fa que parlem de dues ciutats amb moltes similituds, i això pràcticament ens obliga a tenir una via de comunicació fluïda entre els dos Ajuntaments”. De la seva banda, Josep M. Vila d’Abadal, ha destacat el fet que “tant Vic com Igualada són ciutats de molta rellevància en el context de Catalunya i, a més, totes dues ens trobem en un moment en què treballem fort per guanyar encara més pes polític i més rellevància econòmica, de manera que som moltes les idees que podem compartir”.

 
En la trobada, els dos alcaldes han compartit impressions en un moment de dificultats importants en la gestió econòmica dels ens local. Han tocat també temes com ara les comunicacions i la importància que tindrà el futur enllaç entre l’Eix Diagonal i l’Eix Transversal (que en pocs mesos unirà les dues capitals en una hora de trajecte), a banda d’iniciatives de promoció econòmica i de formació, entre altres.

A la trobada també hi ha assistit el tinent d’alcalde d’Entorn i Promoció Cultural d’Igualada, Josep Miserachs, i el regidor de Governació, Jordi Batalla. Tant Castells com Vila d’Abadal s’han emplaçat a trobar-se de manera més freqüent i a buscar punts de col·laboració entre els dos consistoris.

 

Participació