1 de 10

Jornada de captura de crancs invasors a la Riera de Merlès

per Redacció Lluçanès.com, 28 d'agost de 2011 a les 09:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'agost de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dissabte 17 de setembre, l'Associació ADEFFA (Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona) organitza una jornada de captura de crancs invasors a la Riera de Merlès. La trobada està prevista a les 18 h al centre situat a Camadoca (Santa Maria de Merlès) amb la visita a les instal•lacions, berenar i inici de la captura.

Podeu inscriure-us a la jornada abans del 10 de setembre a través del correu: a.adeffa@gmail.com


El cranc de riu autòcton era abundant en molts rius de Catalunya fa uns anys,  estava adaptat a aquest medi, però l'home va introduir primer el cranc de riu vermell americà i després el cranc senyal, també americà. Són dues espècies que són portadors d'una malaltia, l'afanomicosis, que causa la mort de tots els crancs autòctons que es contagien. A més a més, les dues espècies de cranc introduïdes són invasores: tenen moltes cries l'any i provoquen destrucció de l'hàbitat on viuen, depredant també animals i plantes.

 

Participació