Quatre osonencs coronen el cim del Muztagh Ata

El pic, situat al nord oest de la Xina, té 7.546 metres.

Redacció osona.com
26 d'agost del 2011
L’expedició al complet, amb el pic del Muztagh Ata al darrera.
L’expedició al complet, amb el pic del Muztagh Ata al darrera.
L’expedició al complet, amb el pic del Muztagh Ata al darrera.

El passat 7 d'agost, els osonencs Jaume Sañé, Montse Rafart, Pep Santamaria i Quim Vila, juntament amb els valencians Alfonso González i Coque Pérez, van aconseguir el cim del Muztagh Ata per la ruta normal, que segueix el vessant oest de la muntanya. El pic té 7.546 metres i es troba al nord oest de la Xina, en un dels majors sistemes muntanyosos de l'Àsia Central.

L'ascensió va començar a les 4 de la nit des del campament 3, instal•lat a 6.500 metres d'alçada. La temperatura era de 30º negatius, però no feia vent. Va ser un dia clar i amb sol que va permetre gaudir d'un paisatge impressionant des del cim.

L'ascensió al Muztagh Ata té lloc per terreny de neu i gel amb pendents d'uns 30º d'inclinació. Tot i que no presenta dificultats tècniques, cal parar especial atenció entorn als 5.600 metres (entre els camps I i II) per l'existència d'esquerdes obertes.

L'expedició ha estat un èxit, ja que tots els seus integrants han aconseguit fer el cim, cosa que és poc freqüent en muntanyes tant altes.