Vic ha superat els 38 graus

Hem tornat a tenir el dia més calorós de tot el que portem d'estiu

Redacció
20 d'agost del 2011
Les temperatures màximes d'avui dissabte també estan essent les més altes de tot l'estiu, superant les que s'havien assolit ahir divendres.

A Vic, l'observatori meteorològic municipal marcava 38,1 graus minuts quan faltava un minut per un quart de quatre de la tarda, per exemple. La humitat era baixíssima: només el 17%. A la mateixa hora, a Roda hi havia 35,6 graus i 36 a Taradell. Per la seva banda, Gurb, amb 37,4 graus, estava molt a prop de la màxima de Vic.

Podeu fer el seguiment de les temperatures en directe des d'aquests enllaços:

- Observatori meteorològic de Vic.
- Observatori de Meteoroda.
- Meteo Taradell.
- Gurb - Montesquiu - Muntanyola - Orís - Perafita - Viladrau

Ahir divendres va ser el dia amb les temperatures més elevades de tot el que portem d'estiu. I la previsió d'avui dissabte indica que aquest llistó pot tornar a superat, amb un o dos graus més per damunt dels d'ahir.

Ha estat declarada l'alerta per onada de calor, que pot afectar les persones grans o en en situació de problemes respiratoris. Pel que fa als incendis forestals, Osona ha quedat fora de l'àrea de màxim risc delimitada per la Generalitat.

Tindrem un dissabte de sol i calor intensa, amb temperatures que podrien fregar els 38 graus. El diumenge tot continuarà igual, a tot i que els termòmetres ja no pujaran més. A partir de dilluns les temperatures poden baixar una mica.

 Consultar el Twitter de Meteocentelles




...............................................................

Aquest divendres, dia 19, ha estat de moment el dia més calorós de tot l'any a la comarca d'Osona. A Vic, s'ha arribat als 36,1 graus, amb una humitat de només el 23%. A Tavèrnoles també s'ha batut el rècord, amb 34,6 graus.

D'altres registres molt elevats han estat, per exemple, a les Masies de Roda, on Meteoroda informa de 34,1 graus. A Taradell, 34,7 graus, amb un 33% d'humitat.

La previsió és que aquest cap de setmana, les màximes poden ser encara un o dos graus superiors.
Arxivat a