La zona blava torna a Tona

L'Ajuntament enllesteix el plec de condicions per posar en marxa la concessió del servei d'aparcament per pagament entre setembre i octubre

Quico Sallés/Tona
04 d'agost del 2011
Els expenedors de la Zona Blava de Tona esperant tornar ser utilitzats.
Els expenedors de la Zona Blava de Tona esperant tornar ser utilitzats. | Q.S./ND
Els expenedors de la Zona Blava de Tona esperant tornar ser utilitzats. Foto: Q.S./ND

Després de gairebé deu anys de debatre si es creava o no la zona blava d'aparcament a Tona, finalment l'Ajuntament ha decidit implantar-la. Després de diverses reunions entre l'alcalde, Josep Salom, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Vilamala, amb els comerciants del carrer Major, l'equip de govern ha decidit posar en marxa la zona blava de pagament pel carrer més comercial de la vila.

Des de l'Ajuntament, l'opció de regular l'aparcament com a zona blava de pagament s'ha pres després de la poca eficiència de la tècnica del rellotge -per hores i sense taxes. Els comerciants del carrer Major demandaven el pagament a fi i efecte d'aconseguir veritablement esponjar la zona comercial i la rotació de vehicles.

Ara, des del consistori han posat fil a l'agulla i ja han enllestit el plec de condicions per treure a concessió el servei a través d'una empresa externa. Fonts oficials de l'ajuntament han assegurat a Osona.com que entre setembre i octubre les màquines expenedores de tiquets d'aparcament ja estaran en marxa.
Arxivat a