L'alcalde de Taradell agraeix públicament el suport de PxC «pel bé del poble»

ACTUALITZAT AMB EL TALL DE VEU I NOTA DE PREMSA DE LLUÍS VERDAGUER.

Redacció osona.com
29 de juliol del 2011
Lluís Verdaguer, el passat 22 de maig al col·legi electoral de Can Costa i Font.
Lluís Verdaguer, el passat 22 de maig al col·legi electoral de Can Costa i Font. | Adrià Costa
Lluís Verdaguer, el passat 22 de maig al col·legi electoral de Can Costa i Font. Foto: Adrià Costa

Actualitzat, divendres a les 16:00 hores

L’alcalde Lluís Verdaguer ens ha enviat la gravació exacte de les seves paraules al ple (podeu escoltar-les a sota), acompanyades d’una breu nota.

NOTA DE PREMSA
Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell

Sovint obviar part de les paraules que es diuen pot donar lloc a confusions intencionades o no. Per tal d’evitar qualsevol malentès i alhora desmentir les paraules que posen en boca meva els representants de SI de Taradell, en la nota de premsa publicada en el vostre mitja, he cregut oportú fer-vos arribar el tall de veu gravat ahir per Ràdio Taradell, on es pot comprovar literalment el que vaig dir, i que evidentment ratifico:

“Agraeixo l’actitud de PxC perquè realment aquest punt era molt arriscat i d’alguna manera em fa corregir quan en campanya electoral vaig manifestar que no pactaria amb PxC, avui li agraeixo el gest que ha fet, perquè ha mirat sobretot per el municipi, i penso que es de lloar aquesta actitud i de fet jo li estiro la mà perquè en el futur..., evidentment no per un pacte de govern, aquí sí que mantinc el que vaig dir, però si que en accions puntuals veig que probablement m’hauré de refiar de les persones que realment , sota el meu entendre, tenen un criteri de poble i volen el be pel poble”.

---------------
Publicat divendres, a les 11:30 hores
Els resultats de les eleccions a Taradell han donat peu a aliances estranyes, tal com es va poder constatar al ple celebrat aquest dijous. CiU governa amb minoria, amb sis regidors i, per tant, per tirar endavant les seves propostes necessita el suport d’algun dels regidors a l’oposició: quatre d’ERC, dos de SI i un de PxC.  La primera opció de l’alcalde Lluís Verdaguer era arribar a pactes puntuals amb ERC i SI, i deixar de banda a PxC. Ara sembla que la situació ha canviat.

Un dels punts del ple d'aquest dijous era l’aprovació de tres subvencions que es destinaran a la polèmica piscina municipal, un projecte que ha provocat un fort endeutament de l’Ajuntament. ERC i SI van donar l’esquena a l’equip de govern. El regidor de PxC, Josep Ricart, en canvi, va votar-hi a favor. Tot seguit, el mateix alcalde, Lluís Verdaguer, va agrair públicament el suport de PxC en unes paraules que portaran cua i que, segons una nota de premsa de SI, són les següents: “Agraeixo públicament l'actitud de PxC, i em desdic del que vaig dir en campanya: que no pactaria amb PxC. Ara veig que és necessari perquè em puc refiar amb les persones que volen el bé pel poble”.

Solidaritat ha lamentat les paraules de Verdaguer i li ha demanat una rectificació pública (veure nota, a sota). Recordem que Artur Mas va prohibir als Ajuntaments governats per CiU qualsevol tipus de pacte amb PxC (en aquest cas, però, no es tracta d’un pacte sinó que, al menys oficialment, només és una acceptació de suport, via vots).


Les subvencions de la piscina, el rovell de l’ou

Aquest matí, Verdaguer ha matisat aquestes paraules, en una conversa amb Osona.com. “No hi ha ni hi haurà cap pacte de govern amb PxC. Ara, sí que acceptaré el suport puntual d’aquesta formació pel bé del poble, en projectes que pensi que són necessaris”.

La piscina municipal, segons Verdaguer, és un d’aquests casos. A sobre la taula hi havia dues subvencions finalistes, o sigui, que si no es dedicaven a la piscina municipal es perdien: 200.000 euros del Consejo de Deportes i uns 250.000 de la Diputació de Barcelona. A més, l’Ajuntament va incloure en el mateix paquet els diners que s’han rebut com a compensació per la MAT (135.000 euros), la qual cosa ha estat criticada pels regidors de SI.

“Si no s’hagués aprovat el punt hauríem perdut 450.000 euros”, diu Verdaguer.  L’alcalde també explica que la decisió al voltant dels diners de la MAT no es definitiva i té matisos importants. “Quan licitem les obres de la piscina, sortirà algun constructor que portarà una oferta per sota del preu de licitació. Llavors, els diners que sobrin, que es podrien correspondre als de la MAT, els podrem destinar a algun altre projecte. Si a la licitació només hi incloem els 450.000 de les dues subvencions finalistes, si llavors sobren diners no els podrem fer servir per res més i també es perdran”, aclareix Verdaguer.

---------------------
Nota de premsa
SOLIDARITAT TARADELL
L’alcalde convergent de Taradell Sr. Lluís Verdaguer pacta amb Plataforma per Catalunya


Ahir al vespre en el decurs del ple celebrat a l’ajuntament de Taradell ha quedat palès el pacte acordat entre Convergència i Unió i PxC.

Gràcies al recolzament del Sr Ricart, regidor de Plataforma per Catalunya, l’alcalde Lluís Verdaguer podrà  utilitzar els diners que ha d’ingressar Taradell pel pas de la línea de Molt Alta Tensió MAT (135.000 €), per finançar la continuació de les obres de la piscina coberta.

Un cop finalitzada la votació l’alcalde convergent ha manifestat “que agraeixo públicament l'actitud de Plataforma per Catalunya, i em desdic del que vaig dir en campanya: que no pactaria amb Plataforma per Catalunya, ara veig que és necessari perquè em puc refiar amb les persones que volen el bé pel poble”. Manifestacions que han causat un fort rebuig per part de la oposició, 

Jacint Casadevall de Solidaritat Catalana per la Independència l’hi ha recordat a l’alcalde convergent que és lliure de pactar amb qui vulgui però l’hi ha demanat que rectifiqui aquestes paraules, tant ell com els altres regidors volen el bé pel poble, i que aquest bé no passa per destinar els diners de la MAT a la piscina, i que cal destinar-los a altres projectes més prioritaris.

Cal recordar que la piscina coberta ja ha estat un projecte abastament qüestionat per la manca de viabilitat i perquè  ha provocat que l’Ajuntament hagi hagut d’assumir un deute de més de 1.000.000 €.
Arxivat a