Fotos: emocionants 12 Hores de karts al Circuit d'Osona

La graella reuneix 11 equips i 63 pilots, molts d'ells habituals als campionats nacionals i estatals.

Redacció osona.com
26 de juliol del 2011
L'equip guanyador de la cursa, Craksracing1, amb el número 3, en ple avançament a la recta de tribuna.
L'equip guanyador de la cursa, Craksracing1, amb el número 3, en ple avançament a la recta de tribuna. | Escuderia Osona
L'equip guanyador de la cursa, Craksracing1, amb el número 3, en ple avançament a la recta de tribuna. Foto: Escuderia Osona

Aquest cap de setmana, dies 22 i 23 de juliol, s’ha celebrat al Circuit d’Osona una nova edició de les 12 Hores de resistència de karts de lloguer. Hi han participat un total de 63 pilots, molts d’ells habituals a les graelles dels campionats nacionals i estatals, repartits en 11 equips. S’han corregut 674 voltes, cinc més que l’any passat. El bon temps ha acompanyat la vetllada.

Els grans animadors de la cursa han estat els tres equips CraksRacing, que han copsat les primeres posicions: CraksRacing1 (F. Arostegui, S. López, M. Rueda, D. Royo, R,Castán i C.Martinez) ha quedat primer, CraksRacing2 (X.Gayan, R. Rodríguez, J. Farre, G. Taboada i J.L. Trullos) ha quedat segon i CraksRacing3 (D. Martínez, F. Moragues, A. Vlero, L. Lligadas i R. Asensio) ha quedat quart. Aquests tres equips repeteixen així la gran actuació de l’any passat, on van ocupar les tres places de podi, tot i que en posicions diferents: CraksRacing1 va ser tercer, CraksRacing 2 va ser segon i CraksRacing3 va quedar primer. Els equips CraksRacing estan format per pilots de tot Catalunya i, fins i tot, de l’Aragó.

En aquesta edició, el gran convidat a la festa ha estat l’equip Speed Racing Kart, que ha pujat al podi després d’obtenir una treballada tercera posició. Aquest equip està format per joves pilots, tots ells però amb una gran experiència en competició, tant al Campionat de Catalunya com el d’Espanya. Són X. Puigdelliura, O. Bou, E. Ferran, C. Mandome, I. Piña i A. Otero.


Una penalització decisiva

Aquests quatre equips s’han anat intercanviant les primeres posicions d’una carrera que no s’ha decidit fins a les hores finals i per molt poc marge. A mesura que avançava la cursa, es definien les posicions.

El primer i segon lloc semblava reservat a CraksRacing2, que passava a liderar la classificació, i CraksRacing1, que l’anava marcant ben de prop. A manca de tres hores per finalitzar la carrera, el líder ha estat penalitzat amb 90 segons per una irregularitat en un avançament i ha passat a ocupar el segon lloc. La penalització ha estat decisiva, ja que després de 12 hores i 674 voltes, CraksRacing1 s’ha imposat per només una volta de distància a CraksRacing2, amb poc més d’un minut de marge.



També ha estat emocionant la lluita per al tercer i quart lloc. Després d’un frec a frec impressionant, Speed Racing Kart ha recuperat temps al darrer tram de les 12 Hores i ha pogut avançar CraksRacing3, que s’ha hagut de conformar amb la quarta plaça, a només 20 segons del tercer classificat. Els dos equips han arribat a dues voltes del vencedor.


El record de Pep Bassas

La disputa per al cinquè i sisè lloc, molt lluny dels quatre primers llocs, també ha estat molt igualada. Finalment, l’equip de l’Escuderia Osona que va participar a les 24 hores de Le Mans, Team Le Mans (J. Martín, C. Gombert, M. Ayerbe, R. Cornet i M. Soler) ha pogut mantenir la cinquena posició, a nou voltes del vencedor i a només una del sisè classificat, l’XM Racing Team. Aquest darrer equip estava format per pilots de la Garrotxa i ja als entrenaments qualificatius del divendres va mostrar les seves credencials, on va obtenir la pole.

En una setena còmode posició, a 15 voltes de CraksRacing1, s’ha classificat el Seva Motor Racing, format per pilots de Seva. Entre aquests hi havia Josep Bassas (foto, a la dreta) fill del pilot Pep Bassas, que lluïa el mono blanc del seu pare.

En vuitena i novena posició s’han classificat respectivament Maxibon Racers, un equip del Lluçanès, i Auto Scratch, mecànics d’un taller de Santa Eugènia de Berga.
Les dues darreres places han estat ocupades per dos equips que debutaven a la competició. En desè lloc, el Delta Racing, de les Terres de l’Ebre, i a l’onzè, Bujia Racing, de Castelló.

Més informació i classificacions, des del web de l’Escuderia Osona

Arxivat a