Una mostra retrata la història més recent de Corea del Nord

L'exposició forma part de la programació de les Nits de Cinema Oriental.

Redacció osona.com
14 de juliol del 2011
L’exposició «Corea del Nord: el pes de la història» es pot veure al Museu de l'Art de la Pell.
L’exposició «Corea del Nord: el pes de la història» es pot veure al Museu de l'Art de la Pell. | Adrià Costa
L’exposició «Corea del Nord: el pes de la història» es pot veure al Museu de l'Art de la Pell. Foto: Adrià Costa

Les Nits de Cinema Oriental de Vic celebren la seva vuitena edició del 14 al 23 de juliol. El cinema asiàtic i la gastronomia i cultura d’aquest continent ompliran diferents racons de la ciutat en un dels festivals d’estiu més consolidats de la Catalunya central.

Per anar escalfant motors, aquest dimecres ha tingut lloc al Museu de l’Art de la Pell la inauguració de l’exposició  “Corea del Nord: el pes de la història”, que també forma part del programa del certamen. L’acte s’ha fet a quarts de vuit de la tarda.


Un projecte de Casa Àsia

El projecte expositiu de Casa Àsia, dedicat a Corea del Nord, el formen imatges que són el resultat de la gràfica d’aquest país al llarg de sis dècades, des de la firma de l’armistici el 1953 fins ara. La història de la nació, des de la fundació el 1948, amb la proclamació de la República Popular Democràtica de Corea, després de la rendició del Japó, que va coincidir amb la fi de la Segona Guerra Mundial el 1945, i la divisió del país en nord i sud amb la formació de dos governs independents, és una lliçó d’història que convé recordar per poder entendre el present.

L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer al públic l’evolució d’aquest país, des del 1954, després que s’aturessin les hostilitats que havien esclatat al juny del 1950. El “pes” de la història fa referència, en aquest cas, a la informació que aporten els fets i els esdeveniments vinculats al segle XX, útil per entendre les condicions del context local en l’escenari global que caracteritzen la societat de la informació. El desplegament visual, per mitjà d’imatges gràfiques, fotografia i audiovisuals, permet que el públic conegui el present d’un país aïllat en el sistema internacional, la història del qual s’ha de mostrar per poder conèixer la realitat actual.

A l’exposició s’hi ha afegit material documental inèdit a Espanya que amplia el contingut informatiu i didàctic del projecte.

Programació dels primers dies de les Nits de Cinema Oriental

Tota la informació de les Nits de Cinema Oriental





-------------------
Galeries de fotos de les Nits de Cinema Oriental:

2011
- Inaugauració de l'exposició "Corea del Nord: el pes de la història"

2010
- Indonèsia
- Bollywood

2009
- Tailàndia
- Nepal
- Vietnam

2008
- Bollywood
- Tailàndia
- Japó
- Presentació

2007
- Nit Golfa
- Hong Kong
- Iran i Corea
- Porco Rosso (infantil)
- Nit Índia
- Exposició "Caminants"
- Caligrafia xinesa i cercavila de lleons
Arxivat a