Ramon M. Rodón pronunciarà la conferència balmesiana a Vic

És l’acte acadèmic més important de la festa major.

Redacció osona.com
05 de juliol del 2011
El pròper dissabte,  9 de juliol, tindrà lloc a Vic la tradicional conferència commemorativa de la mort de Jaume Balmes. Enguany, el conferenciant serà Ramon M. Rodón, advocat i llicenciat en Història, que farà la presentació que porta per títol “La vessant política de Jaume Balmes. El Matrimoni de la Reina i ‘El Pensamiento de la Nación”. L’acte serà a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, a les 20:00 h.

Rodón és advocat i llicenciat en Història. Nascut el 1940 va exercici l’advocacia entre els anys 1963 i 2006, en l'especialitat de Dret matrimonial canònic. Des de l’any 1984 figura inscrit a l’elenc d’advocats del Tribunal de la Rota de la Nunciatura Apostòlica. També és membre col•laborador de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació.

Rodón ha publicat nombrosos articles sobre temàtiques jurídiques, històriques i de pensament polític en diferents diaris, revistes i butlletins.

El conferenciant d’enguany ha rebut diverses distincions en el camp de la justícia, la més destacable la Medalla d’or al Mèrit a la Justícia de l’Orde de Sant Ramon de Penyafort.

La conferència balmesiana és el l’acte acadèmic més destacat del programa de la festa major de Vic. L’acte serà presidit per la primera tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Comerç i Turisme, Anna Erra, i també es comptarà amb la presència del regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López i Carol.
Arxivat a