M'agrada la nova festa major de Vic

La ciutadania veu amb bons ulls el nou format, amb la potenciació dels actes populars i la implicació de les entitats en la programació. Aquest dimarts, diada de Sant Miquel.

Redacció osona.com
04 de juliol del 2011
576_1309881401_Adri_Costa_MG_5935_ball_Aguila_ofici_festa_Major_Vic_2011
576_1309881401_Adri_Costa_MG_5935_ball_Aguila_ofici_festa_Major_Vic_2011 | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

La ciutat de Vic acull una vegada durant aquests dies la seva festa major. Un munt d’activitats adreçades a tots els públics configuren l’oferta de la programació d’enguany que aquest any presenta un gruix important d’iniciatives de l’1 al 10 de juliol. Destacar que tota la programació ha estat confeccionada a partir de la iniciativa popular. De moment, els actes estan tenint una bona acollida i la ciutadania veu amb bons ulls els canvis i la implicació d'entitats, barris i persones a títol personal.

El tret de sortida de la festa major el va donar la “Crida a les Festes” , programada pel passat dissabte, dia 2 de juliol. Enguany la crida tenia un nou format i comptava amb la participació activa dels tres caps de llúpia de la ciutat que van anar obrint camí amb les tres colles (la colla del Merma, la colla de la Vella i la Colla de Nen). La iniciativa va resultar un èxit, amb una participació multitudinària.

El diumenge, dia 3 a les 19:00 h es va iniciar la Festa de la cultura popular a la plaça Major de Vic i tot seguit es va fer una cercavila amb la participació dels Gegants de la ciutat, Gegants del carrer de la Riera, del barri de Santa Anna, del barri del Remei, del carrer de Gurb, els capgrossos de Vic, el bestiari, els dansaires de Sant Miquel, la Colla Sardanista Riallera i els Sagals d’Osona. Més tard, a les 22:00 h a la plaça Sant Felip va començar el correfoc que va fer un recorregut pels carrers del centre històric. La jornada es va tancar a les 22:45 h a la plaça Dom Miquel de Clariana on hi va haver el Ball de Gralles.

Aquest dilluns, dia 4 de juliol, a les 22:30 h continuarà la festa a la plaça Major amb el concert d’Obrint Pas. A partir de les 12 de la nit començarà el concert de fi de festa major jove a la plaça dels Màrtirs amb The Mimmisikous i Orquestra de Sant Celoni.

Serà el dia tradicional, 5 de juliol i dia de Sant Miquel a les 11:00 h, quan tota la comitiva, formada pels guàrdies de gala, les llúpies, els grallers, la mulassa, els gegants, les pubilles, els castellers, la banda municipal de l’Escola de Música de Vic, l’orquestra, els portadors, la campanille, la basílica, el penó i les borles, la relíquia, la imatge de Sant Miquel, la bandera de la ciutat i heralds, els macers i la corporació municipal, baixaran pel carrer Sant Miquel fins arribar a la Catedral, on es farà l’ofici de festa major de Vic. Una vegada acabat l’ofici, a les 13:00 h aproximadament, tot el públic assistent podrà veure diverses danses tradicionals a la plaça Catedral de Vic.

Festa de la cultura popular, aquest diumenge a la plaça Major de Vic. Foto: Xevi Mas

PROGRAMA

Dia de Sant Miquel dels Sants
Dia: Dimarts, 5 de juliol de 2011

09:45 h. Trobada amb la banda de l’EMVIC, Grallers, Capgrossos, Bestiari i Gegants del Carrer de la Riera. Inici cercavila cap a la plaça Sant Felip.

10:45 h. Ofrena de l’espígol i lectura del vers de l’espígol a la corporació municipal. Sala de Plens. Casa Consistorial.

10:50 h. Lectura del vers de l’espígol. Plaça Sant Felip.

11:00 h. Sortida de la comitiva.

11:30 h. Ofici de Sant Miquel.

13:00 h. Ball de l’Àliga, dansa vigatana de l’espígol i ball de gegants.

13:30 h. Retorn de la comitiva fins a l’Ajuntament de Vic.


Programa d’actes de la festa major



Presentació de la festa major
 





-------------------
Galeries de fotos:

2011
-Correfoc
- Festa de la Cultura Popular
-Jornada castellera
-La Crida
-Birranostrum

2010
- Sarau d'estiu
- Castell de focs
- Contracrida
- Ball de Tornaboda
- Concurs de Colles Sardanistes
- Concert de gralla
- La Principal de la Bisbal
- Diada de Sant Miquel dels Sants
- Els Pets
- Correfoc
- Trobada de xarangues
- Trobada castellera
- Tribut a Sau
- Jocs Bésties
- Crida a les festes
- Birranostrum
- Urbedansa

2009
- Castell de focs
- Ball de tornaboda
- 84è concurs sardanista
- Gimcana dels Sagals d'Osona
- Ball de gralles

- Concert de la Principal de la Bisbal
- Diada de Sant Miquel
- Actuació castellera

- Baixada de carretons
- Concert de Gossos
- Balls de ciutat
- Nit clònica
- Birranostrum

- Urbedansa

2008
- Torbada castellera
- Diada de Sant Miquel dels Sants

2007
- Dinar Popular
- Correfoc
- Concert de Lucrecia
- Diada de Sant Miquel dels Sants
- Concert i ball amb la Principal de la Bisbal

2006
- Festa Major

2005
- Festa Major

2004
- Castell de focs