Uns quants consells per poder anar de rebaixes

Aquest diumenge obriran alguns comerços a Vic.

Redacció osona.com
01 de juliol del 2011
Un aparador de Rebaixes, aquest divendres a la tarda a la plaça Major de Vic.
Un aparador de Rebaixes, aquest divendres a la tarda a la plaça Major de Vic. | Adrià Costa
Un aparador de Rebaixes, aquest divendres a la tarda a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa

Aquest divendres, 1 de juliol, ha començat arreu del país la temporada de rebaixes d’estiu, que es podria allargar fins al 31 d’agost. A la comarca, els descomptes dels primers dies se situen, com a màxim, entre el 40 i el 60%. Els comerciants esperen fer una mica més de calaix que l’any passat, que els compensi de la fluixa temporada que han tingut fins ara. L’endarreriment de l’arribada del bon temps hi podria ajudar.

Els establiments comercials poden obrir el diumenge, 3 de juliol, un dels vuit dies festius autoritzats pel Departament d'Empresa i Ocupació per aquest any 2011. A Vic, la majoria dels comerços obriran el migdia del dissabte, però el diumenge només ho farà un 50%, degut a la proximitat de la festa major.

A l'hora de comprar en rebaixes, l'Agència Catalana del Consum ha fet tot un seguit de recomanacions:

•    Fer una llista dels productes que interessen, d'acord amb el pressupost.

•    Comparar preus. El preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat, tant a l'aparador com a l'interior de l'establiment.

•    Examinar el producte, que ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que té a preu no rebaixat i que no ha de tenir defectes.

•    Diferenciar entre vendes de rebaixes i altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals, com ara les vendes en liquidació, les vendes de saldos i les ofertes. Els productes rebaixats ha d'estar diferenciats de la resta.

•    Comprovar l'admissió de targetes de crèdit com a forma de pagament habitual, ja que també s'ha d'admetre aquest sistema en període de rebaixes.

•    Llegir detingudament les etiquetes, les instruccions d'ús i les característiques del producte.

•    Demanar i conservar el tiquet de compra o la factura, ja que n'és la garantia. També cal conservar els catàlegs comercials i la publicitat del producte juntament amb les seves característiques. Si es detecten defectes en el producte, cal que adreçar-se a l'establiment on s'ha adquirit i adjuntar el tiquet o factura de compra.

•    Preguntar sobre la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi. L'establiment no té l'obligació de canviar un producte que es trobi en perfecte estat, a menys que ho anunciï.

•    Recordar que tots els comerços han de disposar de fulls oficials de reclamació/denúncia.

Un aparador de Rebaixes, aquest divendres a la tarda a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa