CiU veu «precipitada» la proposta de crear un govern d’unitat a Tona

Els convergents creuen que el possible acord amb TF encara està verd i ofereixen crear una comissió per consensuar un programa conjunt.

Redacció osona.com
01 de juliol del 2011
Josep Salom, aquest diumenge a la inauguració de la reforma del Casal dels Avis.
Josep Salom, aquest diumenge a la inauguració de la reforma del Casal dels Avis. | Josep Maria Costa
Josep Salom, a la inauguració de la reforma del Casal dels Avis. Foto: Josep Maria Costa

CiU veu “precipitada” la proposta de crear un govern d’unitat feta per Tona Futur (TF), tal com han explicat els convergents en una nota enviada a la formació liderada per Josep Picó (llegiu nota a sota). Per tal d’entrar a l’equip de govern, entre d’altres punts, TF demanava una tinença d’alcaldia, sis regidories, la reducció de sous dels regidors i la desaparició de la figura del gerent.

Segons CiU, de moment, en les trobades que hi ha hagut no s’ha generat el clima de confiança necessari per engegar un acord permanent. A més, considera que el pacte hauria d’anar més enllà d’una simple repartició de càrrecs i s’hauria de consensuar un projecte conjunt. És per això, que la formació de Josep Salom proposa la creació durant tres mesos d’una comissió negociadora formada per tres regidors de CiU i tres de TF, per tal de marcar les línies mestres d’un possible pacte.

“Un cop arribat a l’acord programàtic, l’acord de prioritats per a la legislatura, l’acord en el model de gestió municipal i la creació d’un clima de confiança, arribaríem al repartiment de responsabilitats de govern entre ambdós grups”, diu la nota de CiU.

Tot i això, i per mostrar la seva bona predisposició, CiU proposa a TF compartir tasques de govern, a partir d'ara, en tres àrees de govern: Joventut, Medi Ambient, i Promoció Econòmica i Comerç.


----------------
NOTA DE PREMSA
CIU TONA

PROPOSTA PER A L’ESTABLIMENT D’ACORDS DE COOPERACIÓ POLÍTICA ENTRE CiU I TF A L’AJUNTAMENT DE TONA



En el ple de constitució del nou consistori de Tona es va posar de manifest la voluntat dels dos grups representats d’explorar les possibilitats d’acostament polític i que això es pogués traduir en un acord de govern per als propers quatre anys.

Arran d’això, vam mantenir una primera reunió el dilluns 20 de juny, que va ser un primer contacte i que va permetre copsar un cert allunyament de posicions entre els dos grups i fins i tot una manifesta desconfiança entre els regidors d’ambdues formacions.

Aquesta desconfiança es va fer encara més palesa el 27 de juny, data en què s’havia quedat que els tres o quatre regidors de cada grup que participàvem en les converses ens reuniríem amb la secretària i el gerent per tal que aquests dos professionals poguessin explicar el model organitzatiu actual de l’Ajuntament, la complicació administrativa i burocràtica existent avui dia i resoldre dubtes i qüestions que es poguessin plantejar. Només de començar, els representants de Tona Futur van negar que haguéssim quedat de fer aquesta reunió amb els responsables organitzatius de l’Ajuntament, i finalment no van voler que els representants de CiU hi assistíssim amb l’excusa que els podríem coaccionar. És, doncs, una nova plasmació de desconfiança que lamentem.

Davant d’aquesta situació, la proposta presentada per Tona Futur el diumenge a la tarda ens sembla precipitada, perquè al nostre entendre no es tracta de fer un repartiment de càrrecs sinó de trobar la manera de tirar endavant un projecte de poble que, almenys en els seus punts més principals, estigui consensuada entre els dos grups. Creiem, en aquest sentit, que la pressa i la precipitació no són bones companyes si volem arribar a bon port.

És per això que des del grup de Convergència i Unió proposem constituir una comissió negociadora formada per tres membres de CiU i tres de TF, que es reunirien amb una periodicitat setmanal per avançar en l’elaboració d’un programa de mínims que pogués ser compartit per les dues formacions polítiques, així com l’establiment de les prioritats per a la present legislatura -de manera especial en els aspectes relacionats amb les inversions que puguem rebre de programes oferts per les administracions superiors-, i un acord en el model d’administració que, ara com ara, pel que sembla, estan encara molt allunyats, així com en la creació d’un clima de major confiança entre els dos grups. Un cop arribat a l’acord programàtic, l’acord de prioritats per a la legislatura, l’acord en el model de gestió municipal i la creació d’un clima de confiança, arribaríem al repartiment de responsabilitats de govern entre ambdós grups. Aquesta negociació hauria de tenir preestablert un termini, que nosaltres proposem que sigui de tres mesos comptats a partir de la primera setmana de juliol.

No obstant això, i amb la voluntat clara de la confiança que el nostre grup té que serem capaços –no pensant en nosaltres sinó en el bé de Tona- d’arribar als acords que esmentàvem, oferim ja d’entrada a Tona Futur participar, a partir del ple d’organització que tindrà lloc el dilluns 4 de juliol, en el govern municipal en les àrees següents:

Joventut: Oriol Baulenas, delegació compartida amb Ester Martos.
Medi Ambient: Ferran Garriga, delegació compartida amb Jordi Vilamala.
Promoció Econòmica i Comerç: Miquel Cilleros, delegació compartida amb Josep salom.

Esperem que trobeu encertada aquesta proposta i restem a l’espera de la vostra resposta.

Tona, 28 de juny de 2011
Arxivat a