TF proposa crear un govern d’unitat a Tona

La formació ha fet arribar les seves propostes a CiU. Es demana una tinença d’alcaldia, sis regidories i la reducció de sous dels regidors.

Redacció osona.com
30 de juny del 2011
Tona Futur (TF) i CiU han mantingut la primera reunió per tal d’intentar arribar a algun tipus d’acord de govern per a la legislatura, tal com ja va informar Osona.com.  TF ha fet pública la seva predisposició a  treballar conjuntament.

En aquesta trobada, CiU va demanar que TF fes una proposta per entrar a compartir responsabilitats a l’equip de govern. TF ja ha fet els deures i ha fet arribar a l’alcalde Josep Salom (CiU) un document on es proposa crear un govern d’unitat.

Per formalitzar l’acord, TF demana la tercera tinença d’alcaldia i sis regidories: Cultura i Joventut (Oriol Baulenas), Medi Ambient (Ferran Garriga), Obres i Urbanisme (Josep Picó), Promoció Econòmica i Comerç, Consum i Turisme (Miquel Cilleros), Recursos Humans (Cristina Escrig) i Comunicació (Telma Cruzate). Quedarien doncs, per a CiU, altres àrees importants com Economia i Hisenda, Seguretat Ciutadana, Ensenyament, Sanitat, Acció Social o Esports. TF també demana que regidors i alcalde es redueixin el sou.

Proposta de govern d’unitat de Tona Futur (PDF)



-----------------
NOTA DE PREMSA
TONA FUTUR PROPOSA A CiU CREAR UN GOVERN D’UNITAT MUNICIPAL


En primer lloc volem començar felicitant a tots els tonencs i tonenques que van exercir el seu dret democràtic anant a votar a les darreres eleccions. Molt especialment, volem agrair la confiança als votants que van optar per Tona Futur. A tots vosaltres, gràcies.

Dit això, ens cal destacar l’evidència que els resultats de les darreres eleccions municipals dibuixen un escenari polític molt diferent al que hi havia l’anterior legislatura. D’una distribució de 9 regidors de CiU i 4 de TF hem passat a un 7 CiU i 6 TF. Aquest és un resultat molt més ajustat, al qual es va arribar per una diferència de només 190 vots.

Atenent a aquest resultat, i a la necessitat de sumar esforços per afrontar aquests anys difícils, Josep Picó va fer una oferta de diàleg a Josep Salom el mateix dia de la constitució de l’Ajuntament: Tona Futur està disposada  treballar conjuntament amb CiU. En les darreres setmanes, la mà estesa amb que va correspondre l’alcalde de Tona, s’ha materialitzat en una reunió entre Tona Futur i Convergència. En aquesta trobada Convergència va demanar que TF fes una proposta per entrar a compartir responsabilitats a l’equip de govern.

Aquest document que adjuntem en PDF que s’articula en tres capítols (representativitat, participació i programa de govern) és la proposta que hem fet arribar a Josep Salom i que ens hauria de permetre construir un acord sòlid abans del ple del del cartipàs municipal (on s’assignaran les diferents àrees de govern). Pensem que 13 regidors podem fer molta més feina que no pas només set i en aquest moment Tona ho necessita.

Com podeu observar en els punts de la proposta ens centrem a proposar àrees de treball en les que pensem que els nostres regidors poden treballar eficaçment per al poble. Al mateix temps, també us n’adonareu que deixem fora de la proposta àrees importants com Economia i Hisenda, Seguretat Ciutadana, Ensenyament, Sanitat, Acció Social o Esports, que quedarien en mans de la gestió dels regidors de CiU.

A partir d’aquest document base, i sense oblidar mai els valors que impulsen l’acció política de Tona Futur, farem tots els esforços per arribar a un acord que ens permeti sumar esforços per treballar conjuntament per al poble. Tona s’ho mereix!
Arxivat a