Fotos: Artur Mas posa el nou Esclat de Malla com exemple per fer front a la crisi

El president de la Generalitat inaugura l’hipermercat del Grup Bon Preu, envoltat d’un munt de personalitats.

Redacció osona.com
29 de juny del 2011
Artur Mas ha inaugurat, aquest dimarts, el nou hipermercat esclat de Malla.
Artur Mas ha inaugurat, aquest dimarts, el nou hipermercat esclat de Malla. | Adrià Costa
Artur Mas, en el discurs d'inauguració de l'Esclat de Malla. Darrera seu, el president del Grup Bon Preu, Joan Font. Foto: Adrià Costa

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat aquest dimarts a Malla que tot i els temps de crisi "les empreses han de seguir invertint per crear ocupació". El president ha destacat la trajectòria del grup de distribució alimentària Bon Preu i ha assenyalat que en aquest sentit "n'és un exemple". Segons Mas, "tot i estar en temps difícils, en lloc d'adormir-se, Bon Preu hi ha posat el coll i ha seguit invertint". El president ha inaugurat el nou hipermercat Esclat que el grup ha construït a Malla sota criteris de sostenibilitat i que ha obtingut la qualificació més elevada en el certificat d'eficiència energètica. El complex té una superfície de 5.000 metres i compta amb una benzinera.

Segons ha explicat el president, la iniciativa d'inversió del Grup Bon Preu "és un exemple pel conjunt del país". En aquest sentit, Mas ha dit que "també en temps difícils es poden fer les coses bé". I ha afegit que la inversió del món privat, "dels que puguin", ajudarà a donar feina als aturats. El nou hipermercat Esclat necessita 90 treballadors, 25 dels quals han estat de nova contractació.

Artur Mas ha destacat en diverses ocasions la trajectòria de Bon Preu des dels seus inicis ara fa 40 anys. Del grup n'ha dit que es tracta d'una empresa de "primera línia" que "sent" el país. I ha afegit que té constància de l'estima pel que significa Catalunya i pels seus signes d'identitat.

Segons ha explicat el director del Grup Bon Preu, Joan Font, la companyia gestiona 22.000 referències i un volum d'entre 5.000 i 10.000 clients setmanals. Per construir el nou hipermercat situat a Malla s'han invertit 20 MEUR. Segons el director, l'èxit de l'empresa es "fonamenta" en l'excel•lència dels productes frescos, el fet de tenir marques de referència, saber ser competitius amb els preus, oferir productes de qualitat i ser millors que els competidors en atenció al client. A banda, Font també ha elogiat el gran equip humà que estructura l'empresa. Segons ha explicat, hi ha treballadors que són a l'empresa "des que vam obrir".


Foto: Adrià Costa

Artur Mas ha estat rebut per Joan Font. A l’acte hi han assistit, entre d’altres, l’alcalde de Malla, Lluís Muntal; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó; el secretari general de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, i el director general de Comerç del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Josep Maria Recasens. També s’hi ha pogut veure un ampla representació política, social i econòmica de la comarca, amb convidats com l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal; el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña; o el secretari general d’UGT Osona, Cesc Poch.


Un estalvi energètic del 55%

L'establiment ha estat el primer en rebre la certificació d'eficiència energètica "A" que concedeix la Generalitat de Catalunya. Les instal•lacions, segons ha explicat l'arquitecte del projecte, Ramon Colomer, estan pensades per reduir el consum energètic "al màxim" amb un sistema de gestió que ho regula de forma eficient.

Entre les mesures preses, destaca un sistema automàtic que regula la il•luminació segons la llum natural. A banda, el producte refrigerat es troba tancat amb portes dins les neveres frigorífiques amb l'objectiu d'aconseguir un major estalvi energètic i millorar-ne la conservació. En aquesta línia, la cadena del fred està ideada perquè no es trenqui mai. El nou edifici suposa un estalvi energètic del 55% del consum habitual en un supermercat d'aquestes característiques.

El nou edifici, situat al mateix espai que l'anterior, però més allunyat de la carretera C-17, té un total de 5.000 metres² per a l'hipermercat i 1.500 per a les galeries comercials. A banda, el Grup Bon Preu ha renovat l'estació de servei, Esclatoil, i la botiga de la benzinera.

Més informació del nou Esclat de Malla



Artur Mas destapa la placa commemorativa de la inaguració de l'Esclat de Malla. Al seu costat, Lluís Muntal, alcalde de la població. Foto: Adrià Costa