L’excandidata del PP a Manlleu, condemnada a dos anys de presó

Per evitar l’ingrés penitenciari, Marisol Morcillo haurà de retornar 57.000 euros a una comunitat de veïns.

Redacció osona.com
24 de juny del 2011
Marisol Morcillo, cap de llista del PP a l'Ajuntament de Manlleu.
Marisol Morcillo, cap de llista del PP a l'Ajuntament de Manlleu. | Adrià Costa
Marisol Morcillo, cap de llista del PP a l'Ajuntament de Manlleu. Foto: Adrià Costa

La candidata del PP a Manlleu en les últimes eleccions municipals, Marisol Morcillo, ha estat condemnada a dos anys de presó per haver-se quedat 57.000 euros de la comunitat de propietaris de l’edifici del Mil•lenari de Vic, de la qual era administradora, segons una sentència de l’Audiència de Barcelona que ha fet pública el bisetmanari El 9 Nou. Com que no té antecedents penals, Morcillo es podrà lliurar de la presó, sempre hi quan torni tots els diners.

La fiscalia i l'acusació particular, exercida per la comunitat i Caixa Manlleu, propietària del 40% dels pisos, sostenien que entre els anys 2000 i 2002 Morcillo es va quedar més de 37.000 euros en despeses pagades per la comunitat però no executades per l'administradora. A més, quan l'octubre del 2002 li van comunicar que l'acomiadaven, encara va facturar 32.000 euros més per suposats honoraris fins abril del 2003 i altres despeses no cobrades en anys anteriors.

Per tot plegat, la fiscalia l'acusava d'un delicte d'apropiació indeguda i demanava quatre anys i mig de presó, inhabilitació pel dret de sufragi passiu durant el mateix temps, 7.200 euros de multa i que es retornessin els més de 70.000 euros a la comunitat de propietaris de l'edifici Mil•lenari. L’Audiència de Barcelona ha contemplat part d’aquestes demandes.

Més informació sobre el cas

Arxivat a