Una empresa osonenca construeix a l'Anoia la coberta solar més gran d’Europa

Lluís Recoder inaugura la instal·lació solar fotovoltaica a l'Anoia, promoguda per SUD Energies Renovables i Abacus Cooperativa.

per Ecodiari, 21 de juny de 2011 a les 09:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sostre solar ocupa gairebé 15.000 m2. Foto: Clipmedia.

L’empresa osonenca SUD Energies Renovables i Abacus Cooperativa van inaugurar aquest dilluns 20 de juny, a Vilanova del Camí (Anoia), la coberta solar fotovoltaica més gran d’Europa feta amb tecnologia de mòduls d'alt rendiment i que ocupa 14.521m2 de superfície del Centre Logístic d’Abacus a l'Anoia. L 'acte va ser presidit per Lluís Recoder, conseller de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya.


El projecte ha estat desenvolupat per l’empresa catalana SUD en consonància amb l’aposta d’Abacus per prioritzar els criteris de sostenibilitat, medi ambient i eficiència energètica. SUD ha unit a tot el procés "claus en mà" l'empresa Ringsted PV XI, SLU, dedicada al sector de producció i distribució d'energia elèctrica, ubicada a Mollerussa, que actua com a promotor i titular de la instal•lació i ha invertit 6’6 milions d’euros.

La producció d’energia anual de la coberta solar fotovoltaica del Centre Logístic d’Abacus l'Anoia és de 2.282.749 kWh l’any, fet que equival a donar llum a 691 habitatges, o bé al consum energètic de 2.000 persones. Aquesta producció també suposa una facturació de 730.480 euros cada any i un estalvi anual en emissions de gasos contaminants de 1.557’7 tones de CO2.

 

Més informació, des d’Ecodiari


Anar al web de SUD Energies Renovables

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació