Prats es bolca amb els seus gegants

Multitudinària festa en commemoració del 25è aniversari d’en Vicenç i l’Àgata. El concert dels Pets, la Iaia i els Brams, la cirereta del pastís.

Redacció Lluçanès.com
20 de juny del 2011
Prats de Lluçanès ha celebrat aquest dissabte el 25è aniversari d'en Vicenç i l'Agata, els gegants de la població
Prats de Lluçanès ha celebrat aquest dissabte el 25è aniversari d'en Vicenç i l'Agata, els gegants de la població | Joan Parera
Prats de Lluçanès ha celebrat aquest dissabte el 25è aniversari d'en Vicenç i l'Àgata, els gegants de la població. Foto: Joan Parera

Aquest cap de setmana, en el preludi de les activitats de la festa major de Sant Joan i els Elois de Prats de Lluçanès, es va celebrar al municipi la Festa Gegantera, en commemoració dels 25 anys dels gegants del poble. La trobada va aplegar una vintena de colles que van omplir els carrers de la població. La rua va culminar amb un sopar a la plaça Vella amb més de 700 persones.

El moment més espectacular va ser quan el Vicenç i l’Àgata (amb la corona d’aniversari posada) van dansar per primera vegada el Ball de gegants que la colla gegantera havia preparar, amb l’adaptació de la Trencadansa a toc de gralla.

La festa va acabar amb el concert al Pavelló amb una assistència de més de 1.000 persones. El cartell era de veritable luxe: Els Pets, la Iaia i els Brams.

Al passeig també hi va haver un concert de clarinets que va comptar amb la presència d’unes 150 persones.

El diumenge al matí, Prats es va llevar amb el soroll de la quarantena de motos que van participar en el Trial de festa major, i el passeig es va omplir de puntes, coixins, i de més de 300 puntaires. A més de gaudir del que feien les puntaires, el públic va poder visitar l’exposició d’aquest col•lectiu amb els treballs que fan durant tota la temporada.

Més informació, fotos i vídeos, des del bloc d’Isaac Peraire

Més informació de la festa major i Els Elois




Els Pets van iniciar la gira «25 anys» a Prats. Foto: Joan Parera