Santi Vivet comença el seu mandat a Torelló en minoria

CiU es reparteix les regidories i es dóna temps per acabar de lligar un acord de govern amb el PSC. El nou alcalde diu que "tot està obert" i no descarta un pacte amb ERC.

Redacció osona.com
17 de juny del 2011
Santi Vivet.
Santi Vivet. | Adrià Costa
Santi Vivet. Foto: Adrià Costa

Les negociacions per formalitzar govern a Torelló s'estan complicant. El divendres semblava tot dat i beneït, amb la reedició de la sociovergència. Tot i això, les votacions per escollir l'alcalde Santi Vivet (CiU) ja van deixar entreveure que hi havia algun problema de rerefons: ERC, a l'oposició, va votar a favor de Vivet; i el PSC, en canvi, es va abstenir.

En aquest marc, Santi Vivet ha decidit prendre's una mica més de temps i, de moment, es posarà a governar en minoria, amb només sis dels 17 regidors del consistori. "Tenim molta feina per fer i l'Ajuntament no es pot aturar", ha explicat el nou alcalde de Torelló a Osona.com. "Volem fer les coses ben fetes. Ens ho hem d'agafar amb una mica de calma", ha afegit Vivet, que ha reconegut que "els últims dies hi ha hagut moltes pressions".

Vivet, doncs, s'ha posat a la feina i ja ha repartit les regidories entre les sis persones que formen part de la llista de CiU, segons informa Radio Ona. Tots ells seran tinents d'alcalde. El responsable de l’Àrea de Territori i Urbanisme serà Santi Vivet; Albert Portús s’encarregarà d’Economia, Hisenda, Règim Interior i Seguretat; Promoció Econòmica, Societat del Coneixement i Medi Ambient serà per a Manel Romans; Núria Güell gestionarà l'Àrea de Serveis a les Persones i assumirà la regidoria de Cultura, Joventut i Infància; Carme Francolí, la de Benestar Social; i Concepció Villena, Esports i Educació.

Tot i aquest moviment sorprenent, Vivet té clar que no pot encarar la legislatura amb una minoria tan feble i haurà de pactar. L'alcalde no es marca "cap data" per tancar un acord de govern i deixa clar que "tot està obert". La prioritat de CiU, en principi, passa per lligar un acord amb el PSC, però ara no es descarta que es tornin a iniciar les converses amb ERC. "Tot està obert, no hi ha res lligat", ha assegurat Vivet.

Resultats de les eleccions a Torelló

Arxivat a