La crisi emmarca la sisena edició del congrés Eurovacum

La legislació i el mercat, la salut, la sanitat, la societat, el consum i la producció seran els principals temes d’enguany.

Redacció osona.com
14 de juny del 2011
El Cara a Cara de l'Eurovacum, aquest dijous a la tarda.
El Cara a Cara de l'Eurovacum, aquest dijous a la tarda. | Ajuntament de Vic
El Cara a Cara de l'Eurovacum, l'any passat. Foto: Ajuntament de Vic

Tot està a punt a Vic per iniciar una nova edició del congrés internacional del sector boví, l’Eurovacum.  El congrés, que aquest any arriba a la seva 6a edició, ha aconseguit marcar un perfil diferenciador i independent d’altres congressos oferint una especial sensibilitat a la realitat i a les necessitats del sector. Actualment, l’Eurovacum s’ha consolidat com a espai de negoci, debat, oportunitats i coneixement i enguany inclou un programa carregat de contingut. La legislació i el mercat, la salut, la sanitat, la societat, el consum i la producció seran els principals temes de l’edició d’enguany. Moltes de les ponències tindran com a rerefons la crisi del sector i la necessitat de trobar noves estratègies empresarials.

El dimecres, 15 de juny a les 10:30 h, el congrés donarà el tret de sortida amb l’Assemblea General de la Federació d’Associacions de Frisó Català (FEFRIC) que tindrà lloc a l’Auditori Marià Vila d’Abadal de l’edifici el Sucre de Vic. Durant l’Assemblea es llegirà i s’aprovarà l’acta de l’assemblea anterior així com la Memòria i l’Anàlisi Econòmic del 2010. També es parlarà del pressupost i les activitats previstes pel 2011 i es farà oficial la renovació estatuària de la junta directiva.

Després del dinar, a les 15:00 h, es portarà a terme l’acte oficial d’inauguració del congrés que comptarà amb la presència de la regidora de l’Ajuntament de Vic, Anna Erra, el director general adjunt d’Unnim, Dídac Herrero, el cap de Servei de Produccions Ramaderes del DAAM, Eduard Torres i el president del consell de la Delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Pujadas. Posteriorment, se celebrarà l’acte de lliurament dels Premis Vaca d’Or, organitzats per la Federació d’Associacions del Frisó Català (FEFRIC), on es premiaran les explotacions millor situades en les classificacions de Control Lleter i de Millora Genètica.

A les 15:45 h començarà la primera ponència a càrrec del director d’Aprovisionament Agropecuaris de Grupo Leche Pascual SAU, Joaquim Andrés Lorenzo, amb la presentació “Situació futura del mercat de la llet, a nivell europeu, tenint en compte un escenari sense quotes lleteres”. Tot seguit serà el torn del veterinari Marc Piera, amb la ponència “Reflexions en base econòmica davant un escenari mundial canviant”. Després de la pausa pel cafè, l’enginyer agrònom Henrique Prado parlarà de “Ensitjats: aportació de nutrients i no focus de problemes”, que tancarà el bloc de la primera jornada dedicat al vacum de llet.

El dijous, 16 de juny, serà el torn del bloc dedicat al vacum de carn, que l’obrirà la ponència “Com alimentar el món al 2050”, a càrrec del professor titular d’universitat Departament de producció animal – UPM, Vicente Jimeno. A continuació, serà el torn del director de relacions Internacionals de Cooperatives Agroalimentàries, Gabriel Trenzado, que presentarà “La PAC, un debat més complex del que sembla”.

Després de la pausa pel cafè, a les 13:05 h, es farà la taula rodona que porta per títol “Estratègies pel desenvolupament de mercats exteriors” i que comptarà amb la participació del subdirector general d’Acords Sanitaris i Control en Frontera, Valentin Almansa; el cap del Sector Agroalimentari de l’Institut Espanyol del Comerç Exterior (ICEX), Aktham Habbaba; i de la directora territorial de Catalunya i Balears – Coface IBERICA, Pilar Santacana. Finalment, a les 17:00 h se celebrarà la Jornada Tècnica de l’Associació Espanyola de Productors de Vacum de Carn de Catalunya (ASOPROVAC).

El congrés Eurovacum està organitzat per l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic), Unnim, el Departament d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya i la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona.

Programa d’activitats

Més informació, des del web d’ImpeVic

Galeries de fotos de l'any passat (Adrià Costa)

Arxivat a