El Bisbat de Vic acollirà 4.000 joves d'arreu del món

Els dies previs a la Jornada Mundial de Joventut, que se celebrarà a Madrid.

Laura Busquets / ACN
13 de juny del 2011
Els impulsors de les jornades d'acollida: el delegat de joves del Bisbat de Vic,mossèn Jaume Casamitjana, la responsable de comunicació, Bet Garcia i el responsable de logística, Josep Robert.
Els impulsors de les jornades d'acollida: el delegat de joves del Bisbat de Vic,mossèn Jaume Casamitjana, la responsable de comunicació, Bet Garcia i el responsable de logística, Josep Robert. | Laura Busquets / ACN
Els impulsors de les jornades d'acollida: el delegat de joves del Bisbat de Vic,mossèn Jaume Casamitjana, la responsable de comunicació, Bet Garcia i el responsable de logística, Josep Robert. Foto: Laura Busquets / ACN

El Bisbat de Vic acollirà 4.000 joves d'arreu del món els dies previs a la Jornada Mundial de Joventut que se celebrarà a Madrid entre el 17 i el 21 d'agost sota el lema "Edificats i arrelats en Crist, ferms en la fe" i que aplegarà dos milions de joves. Els dies previs a la celebració de l'acte, de l'11 al 16 d'agost, les diferents diòcesis d'arreu de l'Estat espanyol organitzen experiències d'intercanvi entre joves estrangers i autòctons. Segons ha explicat mossèn Jaume Casamitjana, el Bisbat de Vic acollirà grups de França, Alemanya, Polònia, Itàlia, Holanda i Austràlia. Entre les activitats destacades, hi ha una missa a la Catedral de Vic i una botifarrada popular a la plaça Major.

Segons ha explicat Casamitjana, durant els dies previs a la Jornada Mundial de Joventut, totes les diòcesis tenen la oportunitat d'oferir-se com a "diòcesis d'acollida". Això, segons el mossèn, significa que les diòcesis "obren les portes" perquè els joves que vinguin d'arreu puguin fer "parada" amb l'objectiu "d'intercanviar experiències entre ells i conèixer el territori que els acull". Segons ha destacat Casamitjana, aquest acte pot ser "molt important per a Vic" perquè representa una "obertura" pels vigatans i una oportunitat "per explicar la ciutat als estrangers".

Tot i que la convocatòria encara és oberta, els 4.000 joves que ja han confirmat l'assistència, arribaran al Bisbat de Vic entre els dies 10 i 12 d'agost i marxaran cap a Madrid el dia 16. Segons Casamitjana, l'estada es farà en famílies que vulguin acollir els joves feligresos o en residències i poliesportius i estarà gestionat per les parròquies del Bisbat que hi ha volgut participar. Els joves viatjaran en autobús i faran els àpats principals al Seminari de Vic.

L'acte central se celebrarà a la capital d'Osona el dia 14 d'agost amb una missa a la Catedral de Vic. Després, amb una activitat lúdica s'acompanyarà els joves creients fins a la plaça Major on participaran a una botifarrada popular. A banda, els joves també visitaran Montserrat, faran una visita guiada a Barcelona i una missa al Fòrum i assistiran a concerts.

Segons Casamitjana, aquesta experiència servirà als joves catalans "com a impuls i perquè s'adonin que no estan sols, sinó que hi ha molts altres joves d'arreu del món que, com ells, tenen fe i creuen en la religió cristiana". A més, segons ha explicat el mossèn, l’organització d'aquestes jornades "servirà per demostrar que l'església també és jove, alegre i dinàmica".

Dels 4.000 joves que seran acollits pels diferents pobles i ciutats de la diòcesi de Vic, Osona n'acollirà 1.600, el Ripollès 200, Manresa 1.200 i Igualada 1.050. Per ajudar en la coordinació, des de l'organització es demanen voluntaris que puguin col•laborar a gestionar els grups "sobretot pel que fa a la qüestió de l'idioma", ha assenyalat Casamitjana. A nivell català, les diòcesis acolliran 50.000 joves.