Solidaritat no vol entrar a l'equip de govern de Vic

D'aquesta manera, el pacte entre ERC i CiU es queda amb majoria simple al consistori, o sigui, 10 dels 21 regidors.

Redacció
09 de juny del 2011
Iban Lapeira.
Iban Lapeira. | Adrià Costa
Iban Lapeira, regidors de Solidaritat a a l'Ajuntament de Vic. Foto: Adrià Costa

L'assemblea d'afiliats de Solidaritat per la Independència (SI) de Vic, celebrada aquest dijous al vespre, ha acordat en votació no fer cap gestió per integrar-se en l'equip de govern municipal, que formen CiU i ERC. El regidor de SI, Iban Lapeira, es votarà a ell mateix en el ple de de constitució que se celebrarà aquest dissabte, dia 11.

En la presentació del pacte CiU-ERC que va tenir lloc ahir, aquests dos grups havien manifestat que estaven oberts a la incorporació de Solidaritat per la Independència a l'equip de govern. Si la votació hagués estat afirmativa i s'hagués arribat després a un acord, Lapeira hauria estat l'onzè regidor de l'equip de govern que, aleshores, s'asseguraria la majoria absoluta. Per ara, doncs, la coalició CiU-ERC es queda amb 10 regidors sobre 21.

El pacte ERC-CiU a l'Ajuntament de Vic



-----------------
NOTA DE PREMSA
SOLIDARITAT PER LA INDEPENDÈNCIA

SI Vic decideix en Assemblea que el nou regidor Iban Lapeira no entri a l'equip de govern.


Així ho han decidit aquest vespre els adherits de Solidaritat Catalana per la Independència Vic al Seminari. A l'acte assambleari hi han assistit una cinquantena d'adherits; d'aquests, un 79% han votat NO a la proposta de CIU i ERC per entrar a formar part de l'equip de govern de la ciutat. Per tant Iban Lapeira es quedarà a l'oposició durant els propers quatre anys de legislatura.

Pel què fa a la votació sobre el sentit del vot de l'Iban Lapeira a l'elecció de l'alcalde aquest proper dissabte, amb la constitució de l'Ajuntament de la ciutat, els adherits han decidit no votar al futur alcalde Josep Maria Vila d'Abadal. D'aquesta manera, sent fidel a les decisions de les persones que formen part d'aquesta formació independentista, el nou regidor de SI Vic es votarà a si mateix com a candidat a l'alcaldia.

Cal fer esment que els adherits a Solidaritat Vic han pres aquesta decisió després d'escoltar la proposta que havien fet CIU i ERC i valorar els moviments dels dos partits durant aquests últims dies. Els 50 votants han pogut valorar diversos factors com l'oferta d'una regidoria o la transcendència de les reunions i els contactes de SI amb els dos partits. Val a dir que també ha tingut pes en l'última decisió el fet que els dos partits hagin mostrat "poca seriositat" en les propostes fetes a SI Vic. D'aquesta manera, s'ha votat per una àmplia majoria quedar-se a l'oposició pels propers quatre anys, una oposició que es preveu ferma i constructiva estenent la mà quan es cregui convenient, però rebutjant tot el que no es vegi amb bons ulls.
Arxivat a