Biapum desenvolupa una aplicació per a mòbils sobre la ciutat de Vic

Està adreçada als usuaris d’iPhone i iPad i dóna tota la informació necessària per a una ruta turística al centre històric.

Redacció osona.com
07 de juny del 2011
El jove osonenc Valentí Freixanet, fundador de la marca Biapum, ha desenvolupat una nova aplicació per a iPhone i iPad enfocada al turisme a la ciutat de Vic. Biapum és la responsable del desenvolupament de solucions mòbils i "tablets" d'última generació, en tots els mòbils anomenats smartphones que porten el sistema operatiu Android.
 
Després del seu èxit amb l'aplicació pel grup de música, també osonenc, La Iaia, Valentí torna a treure un producte relacionat amb la comarca. Aquesta aplicació anomenada "Vic" és útil per a tots aquells turistes que vulguin visitar la ciutat, així com totes aquelles persones vigatanes o osonenques que no coneixen els petits grans racons històrics que formen tot el nucli antic de la capital d'Osona.

A través de la seva descarrega des de la botiga virtual oficial d'Apple, l’AppStore, qualsevol usuari d'iPhone o iPad podrà tenir a la seva mà tota la informació necessària per fer una ruta turística al centre històric de la ciutat de manera fàcil i pràctica, trobant la posició de tots els punts d'interès i coneixent la seva informació.
L'aplicació consta d'una pàgina principal la qual et dona accés a una llista de 32 punts oficials d'interès de la ciutat, a un mapa on els situa i a una part a on es mostra un resum històric de la ciutat.

A la part de la llista, trobem els punts disposats segons l'ordre de la ruta turística oficial, amb un petita fotografia i el nom. Al prémer sobre un d'ells, accedim a una pantalla de detall on se'ns mostra una foto més ampliada d'aquest i una descripció.
Si des de la pantalla inicial accedim al mapa, trobem els mateixos punts situats sobre aquest, amb un marcador que porta el número adient a cada punt. A més, ens indica la situació actual de l'usuari sobre el mateix mapa. A partir de qualsevol d'aquests marcadors, podem accedir a la pantalla de detall d'aquest, igual que ho fem des de la llista.

Finalment, des de la pantalla inicial, tenim accés a la secció d'història on a partir de una imatge situem la ciutat de Vic en un mapa de Catalunya i Europa. Hi trobem també una breu explicació i contextualització de la ciutat.

Tot el disseny de l'aplicació i les fotografies que la composen han estat realitzades per Erola Rabat, tenint així fotos exclusives per a l'aplicació.

A partir d'ara, la ciutat de Vic ja disposa d'una aplicació que permet els interessats a visitar-la poder fer-ho d'una manera molt més moderna i fàcil a la vegada. Vic se situa dintre les primeres ciutats de Catalunya en disposar d'aplicació pròpia exclusiva a l’Appstore.

Biapum agraeix a l’oficina de turisme de Vic per tota la informació proporcionada dels punts d'interès de la ciutat, fet que ha permès el desenvolupament de l'aplicació en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Biapum ja treballa en una actualització d'aquesta primera versió, que disposrà, com funcionalitats afegides,de més fotografies de cada zona. També està intentant poder-hi incorporar algunes audioguies explicatives de cada punt d'interès.

De forma paral•lela, com a nou projecte en col•laboració per a l'Ajuntament de Vic, Valenti Freixanet ja ha començat a desenvolupar l'aplicació oficial per al proper Mercat de Musica Viva de Vic que sortirà per iPhone, iPad i Android.

Descarregar aplicació

Anar al web de Biapum

Arxivat a