El cervell del segrest d'Olot obté el primer permís per sortir de la presó

Ramon Ullastre va mantenir la farmacèutica d’Olot amagada al soterrani de casa seva, a Sant Pere de Torelló. Ja ha complert tres quartes parts de la seva condemna de 22 anys.

Redacció osona.com
07 de juny del 2011
Ramon Ullastre i Montserrat Teixidor quan arribaven a l'Audiència en la primera sessió del judici, l'any 2002.
Ramon Ullastre i Montserrat Teixidor quan arribaven a l'Audiència en la primera sessió del judici, l'any 2002. | Anna Nogué/ACN
Ramon Ullastre i Montserrat Teixidor quan arribaven a l'Audiència en la primera sessió del judici, l'any 2002. Foto: Anna Nogué/ACN

Ramon Ullastre, que va ser considerat com el màxim responsable i cervell del segrest de la farmacèutica d'Olot, Maria Angels Feliu, va gaudir a finals del mes passat del seu primer permís per sortir de la presó. Ullastre va ser condemnat a 22 anys, dels quals ja ha  complert tres quartes parts a la presó de Brians. En aquests moments, està en segon grau penitenciari.

El segrest va tenir lloc el novembre de 1992 i va ser el més llarg d’Espanya comès per delinqüents comuns (492 dies). Ullastre va retenir Maria Àngels Feliu confinada en un amagatall al soterrani de la seva casa de Sant Pere de Torelló. Els implicats van ser detinguts cinc anys més tard de l’alliberament de la farmacèutica.

En els propers mesos, Ullastre podria obtenir el tercer grau penitenciari, que li permetria fer vida normal i només haver d’anar a la presó a dormir. Això ho aconseguirà si no té cap problema en els permisos ordinaris que se li atorguin a partir d'ara. La llibertat definitiva la podria aconseguir a finals de 2013.

Els condemnats pel segrest de Maria Àngels Feliu van ser cinc. A més d'Ullastre: Antoni Guirado, l'expolicia local d'Olot considerat un dels planificadors i executors del segrest, amb 22 anys de presó; la dona d’Ullastre, Montserrat Teixidor, amb 18 anys; Sebastià Comas “Iñaki”, 17 anys; i José Luís Paz García Pato, amb 14 anys. Aquests dos últims ja han sortit de la presó.

Últimes notícies publicades
 



Ramon Ullastre i Montserrat teixidor durant el judici. Foto: ACN