Fotos i vídeo: centenars de persones es manifesten a Vic contra Anglada

La convocatòria, difosa anònimament per Internet, ha arrencat de la plaça Major i ha acabat davant la casa on viu el líder de la PxC.

Redacció osona.com
03 de juny del 2011
576_1307134512_Adri_Costa_MG_9654_Manifestaci_Contra_la_PxC_Vic_2011
576_1307134512_Adri_Costa_MG_9654_Manifestaci_Contra_la_PxC_Vic_2011 | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa




Unes 1.500 persones s'han reunit aquest vespre a la plaça Major de Vic -tot seguint una convocatòria que havia estat difosa de forma anònima via Internet- per protestar contra la presència de la Plataforma per Catalunya al consistori de Vic.

El crit més escoltat ha estat el de "Fora feixistes de l'Ajuntament". Unes poques pancartes feien referència al mateix tema, i no s'han mostrat símbols de cap partit ni organització política. Només una bandera estelada ha onejat sobre els manifestants.

Entre els assistents hi havia membres de partits polítics, com els regidors Antoni Serrat i Anna Erra (CiU), Georgina Rieradevall (CUP) i Joan López (ERC), Arnau Martí (ICV) o Iban Lapeira i Eulàlia Espona (SI), però en un nombre força reduït. Sí que hi havia més presència de components d'entitats assistencials i solidàries de la ciutat, així com d'immigrants, la majoria d'ells de procedència magrebina.

La concentració s'ha format al mig de la plaça Major a dos quarts de nou, i després ha anat fins a la façana principal de l'Ajuntament, on s'ha continuat cridant i xiulant. Més tard, en els moments que hi havia més gent concentrada, s'ha arrencat una manifestació pel carrer de Verdaguer fins al bloc de pisos on viu el líder de la Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada. En aquest trajecte s'ha disgregat una bona part del seguici, ja que molts dels concentrats han entès que l'acte ja havia acabat.

Davant del domicili d'Anglada, els manifestants s'han assegut a terra i han seguit proferint crits com "Anglada, cabró, surt al balcó!" i  "Tots som vigatans!", mentre alguns joves picaven les tapes dels contenidors de deixalles.  Unes noies molt joves han "precintat" amb cinta adhesiva la porta principal de l'edifici i hi han enganxat cartells contra el feixisme i la PxC. Allí mateix, un home d'origen magrebí ha destrossat a cops de sabata una fotografia d'Anglada -mentre era aclamat-  i ha anat per calar-li foc, però un altre home li ho ha impedit.

La vigilància policial ha estat molt discreta en aquests moments, els més delicats de tota la concentració. Dos agents d'uniforme de Mossos i dos més de la Guàrdia Urbana han estat tota l'estona al lloc dels fets, a més d'agents de paisà d'ambós cossos. Finalment, una hora i mitja després de l'inici, quan ja eren les deu de la nit, els concentrats s'han dissolt.


Foto: Adrià Costa
Arxivat a