El Brasil, tema central de la 2a Trobada Empresarial

Josep M. Gomes, Beth Codina i Ramon Currius han estat els ponents.

per Redacció osona.com, 2 de juny de 2011 a les 18:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Sucre s'ha omplert de gom a gom. Foto: ImpeVic

La sala Coll i Bardolet de l’edfici el Sucre de Vic s’ha omplert de gom a gom avui dijous, 2 de juny al matí, en el marc de la 2a Trobada Empresarial. La Trobada, que portava per títol “Brasil, un país emergent i preparat per fer negocis”, ha comptat amb la participació d’experts en la matèria que han parlat de com afrontar les complexitats de l’internacionalització i de com aprofitar les oportunitats de negoci que el Brasil ofereix a petites i mitjanes empreses.


La jornada ha començat a les 9:00 h amb la presentació de l’estudi “La Indústria a Brasil” a càrrec del responsable de Subcontractació Industrial del Servei de Suport Internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep M. Gomes. L’estudi identifica els sectors i les localitzacions amb les principals oportunitats de negoci per a les empreses catalanes i dóna consells específics per a aquelles que vulguin entrar o implantar-se en aquest país. Pel que fa a les conclusions de l’estudi, Gomes ha destacat que actualment, l’automoció, l’aeronàutica i la maquinària són els sectors amb més oportunitats de negoci al Brasil.

Tot seguit ha estat el torn del bloc “Experiències d’implantació a Brasil”, on els assistents han pogut conèixer de primera ma dos casos empresarials d’implantació a Brasil com són Curtits Codina i Galib Brasil. En primer lloc, la consultora empresarial i directora general de Curtits Codina, Beth Codina, ha exposat els avantatges de l’internacionaització a Brasil on ha destacat el creixement del país i la potencialitat de mercat, la similitud cultural i lingüística, els costos salarials, la estabilitat política i la gran capacitat de producció de matèria prima. Tot seguit també ha parlat dels inconvenients entre els quals destaquen la dificultat de trobar ma d’obra especialitzada, una administració complexa i poc àgil, el proteccionisme, els costos de transport i unes infraestructures justes. Tot i així, Codina ha assegurat que “estem molt satisfets d’haver-hi anat i de ser-hi” .


Per la seva banda, el gerent de Galib Brasil, Ramon Currius, ha presentat el seu cas mitjançant una videoconferència. Galib Brasil és una empresa constructora que es va establir al Brasil el novembre del 2006. Segons Currius, es calcula que al Brasil hi ha una carència de més de sis milions de vivendes i que en els propers 20 anys  s’aconseguirà arribar a aquest objectiu. El gerent de Galib Brasil ha assegurat que “al Brasil hi ha molt per fer” i que cal aprofitar “les grans oportunitats empresarials que ofereix aquest país”.

 Les Trobades Empresarials estan organitzades per Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic), Unnim, la Universitat de Vic (UVic) i la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el suport de  la Diputació de Barcelona i el Departament d’Empresa i Ocupació, Fons  Social Europeu.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació