La Cabrerès BTT aglutina 2.900 ciclistes

Cap de setmana a l’Esquirol ple d’activitats al voltant de la bicicleta.

Redacció osona.com
30 de maig del 2011
576_1306744843_39_Cabreres_btt_l_esquirol_ciclisme_2011
576_1306744843_39_Cabreres_btt_l_esquirol_ciclisme_2011 | Xevi Mas
Foto: Xevi Mas

El dissabte 28 de maig va arrencar la 19a edició de la Cabrerès BTT, una de les proves més multitudinàries a nivell nacional. Els bikers han pogut gaudir d'un cap de setmana intens de BTT al bell municipi de l'Esquirol, al voltant d'un dels escenaris més singulars de la Catalunya Central.

El diumenge dia 29 de maig, els participants es van enfrontar a noves rutes i trams inèdits, un recorregut més assequible que l’edició anterior i més espectacular en paisatge, perquè els corredors poguessin gaudir d'una jornada sobre rodes. El recorregut íntegre comptava amb uns 63 km i una ascensió acumulada de 1.600 m, menys exigent que l'any passat, amb pistes amples, descensos tècnics i vistes panoràmiques dels escenaris d'aquesta zona del Collsacabra. Els ciclistes han patit una calor intensa.

La prova ha comptat amb un 2.900 participants de tot el país, entre ells, procedents de Palma de Mallorca, València, Castelló, Madrid i de tot Catalunya. Però també hi havia portuguesos, francesos...

Com de costum, la Cabrerès BTT va oferir també la possibilitat de fer una ruta més curta, amb 38 km i un desnivell positiu acumulat de 900 m, també més assequible que la passada edició, per a tots aquells que volguessin pedalar per un recorregut de dificultat mitjana. I per als més petits de la família, el dissabte 28, a partir de les 16:00 h va tenir lloc la MiniCabrerès BTT, amb  diferents modalitats, des dels 4 fins als 16 anys, amb 350 nens i nenes. Un cap de setmana de BTT per gaudir amb tota la família.

I és que després de gairebé 20 anys d’experiència i una trajectòria més que consolidada, la Cabrerès BTT ha aconseguit convertir-se en una de les més destacades a nivell nacional i en aquests moments ja se situa entre els millors esdeveniments d'Europa en aquesta disciplina.

Cal destacar que per segon any consecutiu, ha tingut lloc la Duatló del Collsacabra, que es va consolidant i que va comptar amb uns 40 participants. Amb l'experiència de la 1 ª edició, s'ha modificat el recorregut. Els participants van poder recórrer un terreny 100% ciclable; trams exigents, tècnics i divertits de 17 km en BTT, 6 km a peu i 15 més en BTT, combinant pistes forestals i senders.

La gran novetat era que l'edició d'enguany recuperava una de les proves de Trial més importants de Catalunya. La Copa Catalana Trial X-UP Energy 2011 va arrencar, precisament, a les instal•lacions de la Cabrerès BTT. La competició catalana comptava amb les categories de Kid's Cup i les d'Open Cup. La sortida va tenir lloc el diumenge a la 9 del matí.

Amb aquest panorama, la Cabrerès BTT, més enllà de ser una simple prova esportiva, ha aconseguit ser un punt de trobada de milers d’aficionats, especialistes i professionals del sector, que aprofiten per a viure un cap de setmana ple d'activitats relacionades amb el món de la bicicleta de muntanya, en un entorn privilegiat.

Com cada any, l'organització va posar a disposició dels participants un servei tècnic Freebike, massatges de recuperació, avituallaments, esmorzar, refrigeris, etc. i el destacat mallot de record. A la Fira Cabrerès BTT, es van donar cita les millors marques i productes del sector, es van oferir exhibicions acrobàtiques amb BTT, globus aerostàtic, sorteig de productes esportius... i altres activitats per delectar els amants de la bicicleta!

DISSABTE 28 DE MAIG:
MiniCabrerès BTT a les 16:00 h
2 ª Duatló del Collsacabra a les 16:00 h
Exhibicions acrobàtiques en BTT al Recinte Firal

DIUMENGE 29 DE MAIG:
Cabrerès BTT, a partir de les 7:00 h
Copa Catalana de Trial Kid's Cup a les 9:00 h
4 º Concurs de fotografia Cabrerès BTT a les 13:00 h
Exhibicions acrobàtiques en BTT i Sorteig de productes esportius al Recinte
Firal.

- Més informació, al web de la prova


--------------------------
Galeries de fotos de l'edició 2010:

- Cabrerès 2011 (Xevi Mas)
- Cabrerès 2010 (A. Arumí)
- Cabrerès 2010 (X. Mas i L. López)