Els «indignats» de la plaça Major de Vic, «en estat de xoc»

A causa del brutal desallotjament policial de la plaça Catalunya de Barcelona.

Redacció osona.com
27 de maig del 2011
Els acampats a Vic han convocat una cassolada en solidaritat amb els desallotjats.
Els acampats a Vic han convocat una cassolada en solidaritat amb els desallotjats. | Adrià Costa
Els acampats a Vic han convocat una cassolada en solidaritat amb els desallotjats. Foto: Adrià Costa


Galeries de fotos:
- Càrrega policial a Barcelona 27/05/2011 (Jordi Borràs)
- Càrrega policial a Barcelona 27/05/2011 (Xavier Borràs)
- Càrrega policial a Barcelona 27/05/2011 (ACN)
- Vic 20/05/2011 (Adrià Costa)
- Barcelona 20/05/2011 (Jordi Borràs)
- Vic 20/05/2011 (Adrià Costa)
- Vic (reportatge multimèdia) (Projecte Ecos)
- Vic 19/05/2011 (A. Alemany)
- Vic 19/05/2011 (J. M. Costa)
- Barcelona 19/05/2011 (vespre) (Adrià Costa)
- Barcelona 19/05/2011 (matí) (Adrià Costa)
- Barcelona 18/05/2011 (Jordi Borràs)
- Barcelona 17/05/2011 (Jordi Borràs)

------------------------
ACTUALITZAT, DIVENDRES 27 DE MAIG, 13:00 HORES


Els “indignats” de la plaça Major de Vic estan en “estat de xoc”, segons un portaveu del col•lectiu, després del brutal desallotjament de la plaça Catalunya de Barcelona, aquest matí, on hi havia els seus companys d’acampada. Els joves a la capital d’Osona han decidit activar algunes accions per tal de rebutjar l’acció policial: a les 7 de la tarda, manifestació, com a molts punts de Catalunya; a les 8 del vespre, cassolada, com cada dia, i escombrada general de la plaça, “per evitar que ens desallotgin amb l’excusa que som un bruts”, segons el mateix portaveu.

La intenció dels indignats a Vic passa per romandre a la plaça de manera indefinida. En cas de desallotjament, asseguren que respondran de manera pacífica.


CARTA DELS ‘INDIGNATS’ A LA POBLACIÓ D’OSONA

A la població d'Osona i especialment als col•lectius que desitgin aprofitar aquest moment de transformació:

Ja fa més d'una setmana que un centenar de persones de tota la comarca (i de més enllà) està participant activament en la acampada d'indignades de la plaça major de Vic. Ja fa més d'una setmana que centenars de persones hi han participat puntualment o ens han mostrat el seu suport.

Des de la humilitat, inexperiència i abast de les persones que estem intentant organitzar l'espai per a la seva continuïtats fem una crida a la participació. Hem fet molta feina i creiem que estem preparades per assumir donar un pas més endavant. És la nostra oportunitat.

A totes les persones que creiem que tenim molt a dir, a totes les organitzacions no governamentals que treballen dia a dia per construir alternatives, a totes les treballadores que desitgen unes relacions socials més humanes, a totes les persones... en general. Aquí us trobem a faltar.

És el moment de prendre la paraula, de que ens trobem demà dissabte 28 en un escenari tan màgic com la plaça Major de Vic, perquè siguem nosaltres directament i no els polítics qui decideixi com volem viure a casa nostre.

Perquè Osona és una terra molt rica i molt malmesa que necessita que superem les antigues divisions i ens unim per debatre conscientment. Perquè vivim en el temps del treball en xarxa. Que de la indignació en sorgeixi la creativitat.

Pel dret a decidir. Per una Osona viva i rebel!

A prendre la paraula!

Dissabte 28 de Maig a les 17 h a la plaça Major de Vic

---------------------------
ACTUALITZAT, DILLUNS, 16:30 HORES

Els «indignats» obvien les eleccions i continuen a la plaça de Vic

El grup de joves "indignats" continuen la seva acampada a la plaça Major de Vic (ara a l'entrada, al final del carrer Verdaguer), tot i que les eleccions municipals ja s'han fet realitzat. El manifestants continuaran de manera indefinida al centre de la capital d'Osona, segons ha manifestat un dels portaveus del grup a Osona.com.

En aquests moments, només resten una vintena de joves, entre els que destaquen els activistes Manuel Tapial i Laura Arau. Els "indignats" seguiran amb el programa d'activitats previstes, entre les que hi ha diverses cassolades.

----------------------------
ACTUALITZAT, DISSABTE 16:00 HORES

Els joves “indignats” han continuat les seves activitats a la plaça Major de Vic, tal com tenien previst. El moment més culminant va ser ahir a les 8 del vespre, quan hi va haver una cassolada, amb unes 200 persones.

A la nit, no hi ha hagut cap intent d’evacuació de la zona per part de les forces d’ordre públic. Recordem que la Junta Electoral va prohibir qualsevol tipus de manifestació a partir d'aquest dissabte a les 12 de la nit, incloses les acampades que es multipliquen arreu del país. A les 12 de la nit, un mosso d’Esquadra es va dirigir als joves que van romandre a la plaça, una dotzena, i van tenir una conversa del tot cordial. Això és tot.

Avui, els “indignats” han deixat el lloc de la plaça als paradistes del mercat municipal i s’han traslladat provisionalment al començament del carrer Verdaguer.

--------------
ACTUALITZAT, DIVENDRES 17:30 HORES


Els manifestants han decidit en assemblea continuar amb el programa previst a la plaça Major de Vic i no desplaçar-se a Barcelona. En aquests moments hi ha una vintena de persones al mig de la plaça.

Per no obstruir les activitats del mercat d'aquest dissabte, els activistes traslladaran el seu campament aquesta nit al davant del Casino, al principi del carrer Verdaguer. Un cop s'hagi acabat el mercat tornaran al centre de la plaça Major.

------------------------
PUBLICAT, DIVENDRES, 07:00 HORES
Els 'indignats s'instal·len a la plaça major de Vic


- Un centenar de persones, majoritàriament joves, van a la crida feta per Internet. Una dotzena s’ha quedat a dormir a la plaça Major.

Les mobilitzacions relacionades amb el moviment acampadabcn s’han estès per tot el país i han arribat a la plaça Major Vic, on aquest dijous a la nit s’ha concentrat prop d’un centenar de persones, la majoria joves. Entre elles s’hi han pogut veure l’activista propalestí Manuel Tapial o l’advocat Antoni Iborra. La convocatòria s’ha fet a través del Twitter i sota el tag #acampadavic .

Els manifestants van decidir ahir en assemblea quedar-se tot el cap de setmana. Només abandonaran l’espai durant el mercat setmanal de dissabte. Aquesta nit, una dotzena de persones ja s’ha quedat a dormir a la plaça.

De moment, els activistes a la plaça Major de Vic ja s'han organitzat per avui: a les 10 del matí, debat sobre llei electoral; a la 1 del migdia, dinar popular; a les 2 i a les 6 de la tarda, assemble; a les 7 de la tarda, patxanga popular, i a les 8 del vespre, cassolada.

El moviment va començar el 15 de maig, en una manifestació alternativa a la que van fer els sindicats i partits de l'oposició el 14 de maig, i va derivar en l'acampada de Barcelona. Els manifestants demanen una "democràcia real" o per això demanen a la població que no votin els partits polítics majoritaris, car els responsabilitzen, junt amb els banquers, de la crisi que sacseja la societat.

Manifestacions semblants es repeteixen a 28 capitals de l'Estat. La més espectacular és la que omple la Puerta del Sol de Madrid.


La Junta Electoral prohibeix tota manifestació

La decisió d’allargar l’acció fins diumenge, de la mateixa manera que fan la resta d’acampades arreu del país, coincideix amb la prohibició de la Junta Electoral Central de no permetre cap tipus de manifestació arreu de l’Estat espanyol durant el dissabte i el diumenge.

La Junta va emetre ahir una resolució on considera que les concentracions i reunions que tinguin lloc dins d'aquest període temporal "són contràries a la legislació electoral" i "en conseqüència no podran celebrar-se".

 

Seguiment de les mobilitzacions a tot el país, des de Nació Digital
 

Arxivat a