Júlia Otero presenta un altre documental sobre l’atemptat d’ETA a Vic

Redacció osona.com
24 de maig del 2011
La productora SOMOS.SOM, de la periodista Júlia Otero,  presenta el proper dijous dia 26 de Maig a Barcelona, el documental “Mientras los niños jugaban”, un document audiovisual sobre l’atemptat que la banda terrorista ETA va perpetrar contra la caserna de la guàrdia civil a Vic la tarda del 29 de maig de 1991.

La presentació anirà a càrrec de David Fontseca i Júlia Otero a la seu social de l’editorial Planeta de Barcelona a les 12 h, on també assistiran bona part de les víctimes que van patir els fets i que protagonitzen aquest documental.

Amb aquest atemptat, un dels més sagnants de la seva història, ETA va causar la mort a 10 persones, cinc d’elles menors d’edat.

Amb el títol de “Mientras los niños jugaban”, el documental fa referència al fet que bona part de les víctimes d’aquesta acció terrorista van ser nens que estaven jugant al patí de la caserna i contra els qui els terroristes van llençar el cotxe bomba.

L’elaboració del documental, dirigit pel realitzador rodenc afincat a Vic David Fontseca, ha durat més d'un any, i ha portat els membres de l'equip a rodar durant vàries setmanes a la capital osonenca, però també a recórrer bona part d'Espanya per obtenir el testimoni en primera persona de les emocions i vivències que les víctimes i els familiars van patir en aquell sagnant atemptat, recollint alhora l'immens dolor que han estat experimentant al llarg d’aquests 20 anys i que segueixen patint actualment.

Tanmateix, el documental recull el record i l’experiència viscuda arran de l’atemptat dels màxims responsables polítics de l'època.

"Mientras los niños jugaban" pretén recuperar la memòria oblidada d'aquest atemptat, un dels fets més cruels de la nostre història recent, tot coincidint amb el seu XXé aniversari i davant el més que probable final de la banda terrorista.

El documental, rodat en alta definició, s’emetrà per Antena 3 TV el proper dia 29 de maig a les 23 h, coincidint amb la data exacte de l’aniversari.

A finals del mes de març, ja es va presentar a Vic un altre documental sobre l’atemptat, ETA a la ciutat dels sants”, dirigit pel periodista Albert Om. El reportatge es va emetre per TV3 uns dies més tard.

- El documental d’Albert Om, informació i fotos de la presentació a Vic
- Més informació sobre l’atemptat, i vídeo i fotos de l’homenatge a les víctimes (2009)


Galeries de fotos:
- Acte d'homenatge a les víctimes (2009)
- Acte 15è aniversari de l'atemptat (2006)
- Atemptat a la caserna de Vic (1991)
Arxivat a