Solidaritat reuneix tots els seus caps de llista a l'acte final de Vic

Redacció
20 de maig del 2011
Acte final de SI a Vic. Foto: Albert Alemany.

Iban Lapeira, Uriel Bertran i Alfons López Tena van parlar ahir davant d'unes dues-centes persones a l’auditori Marià Vila d’Abadal del Sucre, en el que va ser l’acte de tancament de campanya de SI Vic, de la Catalunya Central i d’Osona.

El candidat a l’alcaldia de Vic, Iban Lapeira, va començar parlant "dels valors de Solidaritat Catalana,  com el respecte, la generositat, el rigor, la transparència, la participació i el compromís. Aquests són els atributs que creiem que reuneix la llista que presentem a la nostra ciutat, igual que la resta de llistes que els companys i companyes de SI presenten en altres poblacions de la comarca”.

Va parlar del programa electoral, “un programa per treballar des dels ajuntaments per la plena llibertat del nostre país, apostant per un nou model municipal català que apropi la política als ciutadans i faci que se’n sentin partícips”.

Sobre participació va dir que SI promourà les consultes vinculants afirmant que només amb voluntat política es tirarien endavant, garantint un procés obert, transparent i participatiu a totes aquelles decisions importants que es prenguin a l’ajuntament i afectin una gran majoria de ciutadans. Com a exemple va posar la forma en què SI ha escollit la llista de Vic, en un procés “a través d’unes primàries, amb llistes obertes i vot directe”.

Lapeira va afirmar que el 22 de maig “volem que l’independentisme transversal sigui present a l’Ajuntament de Vic i treballar per millorar la ciutat i el benestar dels nostres conciutadans”. Recalcava que SI no vol ser un simple espectador a la vida política, vol participar, vol millorar la ciutat. Va afirmar que des de SI es pretén que Vic sigui bressol d’independència i que “hem de treballar per això, per aconseguir que Vic sigui referent de l’independentisme i no dels xenòfobs, els racistes i els espanyolistes”.

Hi va haver temps per la denúncia. Iban Lapeira va afirmar que “hem hagut de lluitar, igual que els companys de la resta de la comarca contra les grans maquinàries electorals dels partits polítics i fins i tot les desqualificacions d’alguns d’aquells que haurien de ser els nostres companys en la lluita independentista”. Va assegurar que estem en condicions d’aconseguir uns resultats electorals a l’alçada de la nostra màxima aspiració, la independència de la nostra pàtria. El candidat vigatà va ser contundent a l’hora de parlar de la despesa electoral: “Volem denunciar la falta de respecte de la majoria d’altres organitzacions que han tingut amb la gent que té problemes per arribar a final de mes, la despesa electoral en aquesta campanya per part d’alguns és vergonyosa”, “Si aquest és el model de gestió que pretenen traslladar a l’Ajuntament aquests propers quatre anys, que no comptin amb el suport de Solidaritat Catalana per la Independència, i si pensen continuar amb els sous ‘escandalosos’ que s’autoassignin els regidors de l’equip de govern de Vic, tampoc serà amb el nostre vist i plau”.

Va acabar amb paraules del president Macià: "Volem una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i espiritualment gloriosa, visca Catalunya lliure".

Després van prendre la paraula Uriel Bertran i Alfons López Tena, diputats al parlament de Catalunya per SI. López Tena va voler recalcar, afirmant que són dades oficials que va fer públiques SI, que l'alcalde de Vic, com a diputat al parlament de Catalunya cobra més de 20.000 € en concepte d'indemnitzacions per viatges al Parlament, fent clara referència al fet que l'alcalde de Vic ho va negar durant el debat quan aquestes dades van ser explicades per l'Iban Lapeira. Tena també va fer referència a les mobilitzacions d'aquests últims dies a la plaça de Catalunya i d'altres indrets, i va afirmar que això és conseqüència de tants anys de polítics corruptes que pensen i actuen d'esquena a la societat.

El míting va acabar amb la presentació de totes les candidatures de la comarca d’Osona. Amb tots els candidats osonencs a l'escenari i els primers membres de les llistes, es va cloure l'acte amb el cant dels Segadors.

 
 


---------------------

CANDIDATS A L'ALCALDIA DE VIC
Solidaritat Catalana per a la independència (SI): Iban Lapeira
Esquerra-Som Vic-AM: Joan López
CiU: Josep Maria Vila d’Abadal
ICV-EUIA: Xavier Tornafoch
PSC: Josep Burgaya
PxC: Josep Anglada
CUP: Georgina Rieradevall
PP: Pedro Chumillas

Recull de notícies publicades sobre La Guixa-Sentfores


Recull de notícies publicades sobre Vic

Arxivat a