Els «indignats» es resisteixen a abandonar la plaça de Vic

Tampoc hi ha cap intent de desallotjar la zona, ni des de l'Ajuntament ni des dels Mossos d'Esquadra. Aquest divendres, cassolada amb unes 200 persones.

Redacció osona.com
21 de maig del 2011
576_1305982581_Adri_Costa_MG_5751_Acampada_Indignats_Plaa_Major_Vic_2011
576_1305982581_Adri_Costa_MG_5751_Acampada_Indignats_Plaa_Major_Vic_2011 | Adrià Costa
La cassolada de divendres al vespre va reunir unes 200 persones. Foto: Adrià Costa

ACTUALITZAT, DISSABTE 16:00 HORES

Els joves “indignats” han continuat les seves activitats a la plaça Major de Vic, tal com tenien previst. El moment més culminant va ser ahir a les 8 del vespre, quan hi va haver una cassolada, amb unes 200 persones.

A la nit, no hi ha hagut cap intent d’evacuació de la zona per part de les forces d’ordre públic. Recordem que la Junta Electoral va prohibir qualsevol tipus de manifestació a partir d'aquest dissabte a les 12 de la nit, incloses les acampades que es multipliquen arreu del país. A les 12 de la nit, un mosso d’Esquadra es va dirigir als joves que van romandre a la plaça, una dotzena, i van tenir una conversa del tot cordial. Això és tot.

Avui, els “indignats” han deixat el lloc de la plaça als paradistes del mercat municipal i s’han traslladat provisionalment al començament del carrer Verdaguer.

--------------
ACTUALITZAT, DIVENDRES 17:30 HORES


Els manifestants han decidit en assemblea continuar amb el programa previst a la plaça Major de Vic i no desplaçar-se a Barcelona. En aquests moments hi ha una vintena de persones al mig de la plaça.

Per no obstruir les activitats del mercat d'aquest dissabte, els activistes traslladaran el seu campament aquesta nit al davant del Casino, al principi del carrer Verdaguer. Un cop s'hagi acabat el mercat tornaran al centre de la plaça Major.

------------------------
PUBLICAT, DIVENDRES, 07:00 HORES
Els 'indignats s'instal·len a la plaça major de Vic


- Un centenar de persones, majoritàriament joves, van a la crida feta per Internet. Una dotzena s’ha quedat a dormir a la plaça Major.

Les mobilitzacions relacionades amb el moviment acampadabcn s’han estès per tot el país i han arribat a la plaça Major Vic, on aquest dijous a la nit s’ha concentrat prop d’un centenar de persones, la majoria joves. Entre elles s’hi han pogut veure l’activista propalestí Manuel Tapial o l’advocat Antoni Iborra. La convocatòria s’ha fet a través del Twitter i sota el tag #acampadavic .

Els manifestants van decidir ahir en assemblea quedar-se tot el cap de setmana. Només abandonaran l’espai durant el mercat setmanal de dissabte. Aquesta nit, una dotzena de persones ja s’ha quedat a dormir a la plaça.

De moment, els activistes a la plaça Major de Vic ja s'han organitzat per avui: a les 10 del matí, debat sobre llei electoral; a la 1 del migdia, dinar popular; a les 2 i a les 6 de la tarda, assemble; a les 7 de la tarda, patxanga popular, i a les 8 del vespre, cassolada.

El moviment va començar el 15 de maig, en una manifestació alternativa a la que van fer els sindicats i partits de l'oposició el 14 de maig, i va derivar en l'acampada de Barcelona. Els manifestants demanen una "democràcia real" o per això demanen a la població que no votin els partits polítics majoritaris, car els responsabilitzen, junt amb els banquers, de la crisi que sacseja la societat.

Manifestacions semblants es repeteixen a 28 capitals de l'Estat. La més espectacular és la que omple la Puerta del Sol de Madrid.


La Junta Electoral prohibeix tota manifestació

La decisió d’allargar l’acció fins diumenge, de la mateixa manera que fan la resta d’acampades arreu del país, coincideix amb la prohibició de la Junta Electoral Central de no permetre cap tipus de manifestació arreu de l’Estat espanyol durant el dissabte i el diumenge.

La Junta va emetre ahir una resolució on considera que les concentracions i reunions que tinguin lloc dins d'aquest període temporal "són contràries a la legislació electoral" i "en conseqüència no podran celebrar-se".

 

Seguiment de les mobilitzacions a tot el país, des de Nació Digital
 




Galeries de fotos:
- Vic 20/05/2011 (Adrià Costa)
- Barcelona 20/05/2011 (Jordi Borràs)
- Vic 20/05/2011 (Adrià Costa)
- Vic 19/05/2011 (A. Alemany)
- Vic 19/05/2011 (J. M. Costa)
- Barcelona 19/05/2011 (vespre) (Adrià Costa)
- Barcelona 19/05/2011 (matí) (Adrià Costa)
- Barcelona 18/05/2011 (Jordi Borràs)
- Barcelona 17/05/2011 (Jordi Borràs)

Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa

Manu Tapial preparant el dinar, aquest migdia a la plaça Major. Foto: Adrià Costa

Tres dels joves que participen a la mobilització, ahir a la nit a la plaça Major. Foto: Albert Alemany
Arxivat a