La UGT demana que no es voti cap partit que tingui un discurs xenòfob o racista

Cesc Poch, secretari general del sindicat a Osona, ha assegurat que a Vic "no hi ha cap problema de convivència".

Redacció osona.com
19 de maig del 2011
Membres d'UGT, ahir a la plaça Major d'Osona
Membres d'UGT, ahir a la plaça Major d'Osona
Membres d'UGT, ahir a la plaça Major de Vic / ACN

La UGT ha demanat aquest dimecres a Vic que els ciutadans no votin cap opció política que defensi postulats racistes o xenòfobs el proper diumenge durant les eleccions municipals. Així s'ha expressat el secretari general de la UGT a Osona, Cesc Poch, que ha afirmat que aquests partits "posen en perill la convivència i la cohesió social als municipis". Poch ha afegit que les ciutats catalanes "no són racistes" i que si "donem una sobredimensió a aquestes candidatures es pot crear una imatge distorsionada de la realitat". El sindicat ha defensat que a Vic s'ha avançat molt en les polítiques d'integració i que és la ciutat de Catalunya "on hi ha més immigrants que fan cursos de català".

El secretari general de la UGT a Osona ha recalcat que "no es pot discriminar ningú ni per la seva creença ni tampoc per la seva religió ni lloc d'origen" i ha denunciat que durant la campanya electoral han aflorat postulats que "poden afectar la dignitat de les persones i la convivència a les ciutats".

Pel que fa a la situació de Vic, Poch ha explicat que s'han dut a terme polítiques d'integració "molt importants" i que hi ha una xarxa social i cultural molt forta. A més, Poch ha assegurat que els nivells de seguretat a la ciutat "són molt més alts que fa 25 anys" i que "no hi ha cap problema de convivència".

A banda de la posició del sindicat en contra els partits amb discursos racistes, la UGT ha afirmat que la prioritat dels partits en aquests moments ha de ser la lluita contra l'atur. Poch ha assenyalat que a Osona hi ha 13.000 aturats mentre que arreu de Catalunya n'hi ha 700.000.

A més, el sindicat també ha afirmat que malgrat el context de crisi actual "no es pot retallar en polítiques socials ni tampoc en el serveis ni en l'educació". Finalment, Poch ha demanat a les forces polítiques que "no retallin les plantilles de treballadors públics dels ajuntaments", ja que "no és veritat que les administracions estiguin sobredimensionades".


Manifest conjunt d'UGT i CCOO

Els sindicats UGT i CCOO han enviat aquest dimecres un manifest conjunt per denunciar la utilització "perversa i irresponsable" del fenomen migratori com a eina per recaptar vots per part d'algunes forces polítiques "de dreta i d'extrema dreta". Els sindicats han afirmat que no es poden permetre els eslògans que divideixen i afavoreixen la fractura social ni tampoc les mentides sobre immigració.

Per aquests motius, CCOO i UGT han emplaçat als ciutadans a "no donar el seu suport a forces polítiques que volen fer perillar, d'una manera irresponsable, el camí de la cohesió social de la societat catalana i que utilitzen la immigració com a arma electoral".

En el manifest, els sindicats també han volgut posar damunt la taula que aquesta dinàmica "hauria estat molt diferent si es comencés a abordar de manera seriosa el debat sobre els drets polítics i el dret a vot de les persones immigrades". CCOO i UGT han demanat que es torni a impulsar el Pacte Nacional per la Immigració i el desenvolupament de la Llei d'acollida.