Osona.com compleix 15 anys

És el segon diari digital genuí més antic de Catalunya.

Redacció
19 de maig del 2011

El diari digital Osona.com compleix avui els seus quinze anys d'existència dins la xarxa Internet. El 19 de maig de 1996 entrava en funcionament aquesta pàgina, després d'un procés de gestació que havia començat el setembre de 1995, amb la constitució de l'empresa editora, SCG Aquitània SL.

En el seu primer dia de publicació va obtenir quinze visites, bona part de les quals estaven identificades entre els amics i col·laboradors del diari. Aquelles quinze visites van anar creixent fins arribar a algunes de les recents puntes obtingudes, amb rècords de més de 10.000 visites diàries i 100.000 pàgines consultades. El març d'enguany va comptar amb 59.000 usuaris únics (lectors), segons dades de Nielsen Online i OJD.

Des de la pàgina corporativa de Nació Digital, podeu consultar algunes dades bàsiques sobre la història d'Osona.com i veure documents datats de la seva etapa inicial, el 1996. També hi trobareu una cronologia històrica del diari.

En aquests moments, Osona.com és el segon diari digital genuí més antic de Catalunya, per darrera de Vilaweb, que va estrenar-se amb aquest nom uns pocs dies abans que el nostre mitjà.

Osona.com està integrada dins del Grup Nació Digital, junt amb d'altres mitjans territorials i temàtics.