Folgueroles reviu la figura del poeta Jacint Verdaguer

La Quinzena Literària arrenca amb força, amb grans propostes com la Fira del llibre vell, la Festa de l’Arbre o la presentació de “Verdaguer, 125 veus”.

per Redacció osona.com, 16 de maig de 2011 a les 18:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els ballets del diumenge al matí, a la plaça de Folgueroles. Foto: Xevi Mas

Folgueroles dedica 15 dies, la Quinzena Literària, a la figura del poeta Jacint Verdaguer. En aquest primer cap de setmana s’han acumulat un munt de propostes, de molt diversa índole.


Entre els actes, destaca la Festa de l’Arbre de Maig, que fa uns mesos va ser declarada festa popular d’interès cultural. La tallada de l’arbre, que es porta a la plaça, es va fer el dissabte a la tarda. Hi van assistir unes 200 persones. L’arbre va presidir tota la festa, inclosos els ballets del diumenge.

Un altre del actes destacats del programa va ser la presentació del projecte “Verdaguer, 125 veus” . Diumenge es van convocar tots els 125 lectors que reciten a Youtube els fragments de “Canigó”, una de les obres cabdals de Verdaguer.

La Fira del llibre vell de poesia i Ballar la Veu, una nova acció, inèdita, arcaïtzant i plena de ressons i acords múltiples ideada per Perejaume van complementar el programa. L’espectacle de Perejaume va consistir en unes peces interpretades al piano inspirades en l’obra del poeta, i amb la campana de Folgueroles al mig dels dos pianos. Hi van assistir unes 250 persones.

Els actes del diumenge van ser presidits per Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural.


Més informació de la Quinzena Literària
L'espectacle Ballar la veu, de Perejaume. Foto: Osona.com.

 

Participació