La Farga Group inicia un pla d’expansió a França, la Xina i els EUA

Artur Mas visita l’empresa a Les Masies de Voltregà. El president també s’ha desplaçat a Torelló, a l’Ajuntament i Covit.

Redacció osona.com
13 de maig del 2011
Artur Mas a la Farga Group.
Artur Mas a la Farga Group. | Adrià Costa
Artur Mas a la Farga Group. Foto: Adrià Costa

PLA D'INTERNACIONALITZACIÓ DE LA FARGA GROUP
NOTA DE PREMSA


Avui dijous 12 de maig el Molt Honorable Sr. Artur Mas i Gavarró visita les instal•lacions de La Farga Group per a presentar els projectes d’internacionalització i de recerca del holding familiar.
 
Estats Units
Inversió total: 40 milions de dòlars
Socis capitalistes: 2
Instal•lació: 85.000 m2
Capital humà: 35 persones
Fabricació de productes de coure d’altes prestacions provinent de material reciclat i utilitzant tecnologia avançada patentada per La Farga Group
Mercats d’actuació: Continent Americà
Localització: Fort Wayne, Indiana, Estats Units
La nova planta operarà sota el nom de SDI La Farga LLC i ha comptat amb una inversió de 40 milions de dòlars. La planta se situarà a Fort Wayne, a l’estat d’Indiana d’Estats Units. Pel 2012, es preveu crear 35 nous llocs de treball. La nova fàbrica es dotarà d’un forn d’afinament de 250 tones/dia amb una capacitat de línea de 30 tones/hora, ambdues tecnologies patentades per La Farga Group i que ja han estat venudes en 27 plantes de 15 països d’arreu del món.
 
Xina
Inversió: 8 milions de dòlars
Socis capitalistes: 3
Capacitat productiva: 12.000 tones/any
Capital humà: 45 persones
Fabricació de tota la gamma de productes de coure pel mercat ferroviari
Mercats d’actuació: Continent Asiàtic
La nova planta productiva de La Farga Group a la Xina, dedicada a la producció de material de coure pel sector ferroviari, ja està en ple funcionament. Ganzhou Jiangwu - La Farga High Speed Railway Copper Materials ja fabrica tota la gamma de productes ferroviaris (productes de coure d’altes prestacions i aliatges) que el creixent mercat asiàtic necessita.
 
França
Aquest 2011, La Farga Group obre un nou centre de distribució de tubs de coure a França. Sota el nom de La Farga Tub France i amb la participació d’un soci local, la nova empresa actuarà amb una àmplia xarxa de distribució per tot el territori francès.
 
Dos Parcs de Recerca
La Farga Group es posiciona amb força en el desenvolupament de noves aplicacions del coure per a sectors emergents i inverteix aquest 2011 més de 370.000€ en dos nous Parcs de Recerca: un al Parc de Recerca Eureka de la Universitat Autònoma de Barcelona i un altre a les instal•lacions de LFG. A més, cada any LFG inverteix un 19% del benefici net en Recerca, Desenvolupament i Investigació.

---------------------------
Artur Mas encoratja els empresaris a utilitzar les dificultats com a estímul per "tirar endavant"
- El president diu que l'empresa La Farga Group de Masies de Voltregà, dedicada al coure, és un "exemple d'èxit"

ACN/Laura Busquets -
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha encoratjat els empresaris a utilitzar les dificultats com a estímul per "tirar endavant". Segons el president, hi ha dues maneres d'afrontar les dificultats que puguin sorgir a una empresa. D'una banda es pot "llençar la tovallola", ha explicat, o, de l'altra, utilitzar les dificultats com a estímul per fer-la avançar. En aquest sentit, el president ha aprofitat la seva visita aquest dijous a l'empresa metal•lúrgica Covit de Torelló i a la Farga Group de Masies de Voltrega, dedicada al coure, per destacar-les com a exemples d'èxit empresarial en recerca i innovació, en exportació i en lideratge mundial.

Mas ha aprofitat per destacar la vocació industrial de la Catalunya nascuda el segle XIX. Mas ha assenyalat que tant l'empresa Covit de Torelló, dedicada a la producció de peces metàl•liques per a envasos de cosmètica i perfumeria, com la Farga Group, per raons diferents, van estar a punt de tancar.

Artur Mas ha utilitzat Covit i La Farga Group com a exemples "d'èxit industrial". Els primers, el setembre del 2010 van patir un incendi que va cremar gran part de l'empresa. Mas ha destacat que "tot i les dificultats", van començar a produir de nou i, de mica en mica, a reincorporar els treballadors. Pel que fa a La Farga Group, també als anys 80, va patir algunes dificultats financeres que van fer perillar la seva continuïtat.

Mas ha explicat que en lloc de tirar la tovallola, aquestes empreses "van estar disposades i estan disposades" a fer un sacrifici, a esforçar-se, per "renéixer" de les cendres i utilitzar les dificultats com a estímul per "tirar endavant". Mas ha afegit que es podria utilitzar aquest exemple pel país en aquest moment de crisi econòmica.

El president ha assenyalat que La Farga Group combina diferents aspectes que la converteixen en una empresa d'èxit. En primer lloc, ha destacat que l'empresa és una indústria familiar, que a més aposta per la recerca i la innovació en col•laboració, per exemple, amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

D'altra banda, el president ha dit que La Farga ha apostat per l'exportació, fins i tot, s'ha implementat a l'estranger i exerceix, actualment, un lideratge mundial en reciclatge de coure.

El president de la Generalitat ha assenyalat que l'empresa, a més, és "sensible" en matèria mediambiental i, a més, té "sensibilitat social". En aquest sentit, ha dit que "tan de bo les empreses i el país agafessin l'exemple de La Farga que confia en el projecte i fins i tot ha contractat nous treballadors en aquest moment de dificultats econòmiques".

------------------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE TORELLÓ

El president Mas es reuneix amb l’Ajuntament de Torelló i amb el comitè d’empresa de COVIT


En el decurs de la visita, d’aquest dijous, a dues empreses de la comarca d’Osona, el president de la Generalitat, Artur Mas, va fer cap a Torelló. El president va ser rebut per l’alcalde, Miquel Franch, i per les autoritats locals, a la Casa de la Vila, on va mantenir una trobada amb el consistori municipal.

El president, acompanyat pel secretari general de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, i del delegat de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó, va signar el Llibre d’Honor a la sala de plens de la Casa de la Vila i va rebre un obsequi de part del consistori torellonenc. Després de la seva salutació, l’alcalde Miquel Franch va lliurar un seguit de documentació al president Mas sobre temes de gran interès per Torelló, amb el prec que el govern els tingui en consideració: la situació dels treballadors de COVIT; el Consorci de Sòl Industrial Mas Les Vinyes; la segona estació de tren; i el problema de la contaminació de l’aigua (entre la documentació també hi havia les darreres analítiques del pou de la zona esportiva). Artur Mas va recollir el guant, tot i que va recordar les dificultats econòmiques de la Generalitat que dificulten qualsevol mena de col•laboració.

Acabada la trobada, en una sala annexa de la Casa de la Vila, el president va mantenir una breu reunió amb els membres del comitè d’empresa de COVIT. Els representants dels treballadors li van explicar la complicada situació laboral de l’empresa, després del greu incendi de l’11 de setembre passat.

Posteriorment, les autoritats es van traslladar fins a la seu de l’empresa COVIT, on van fer una visita a les instal•lacions de l’empresa per conèixer l’estat de la fàbrica i la seva activitat. La visita a Osona va continuar a Les Masies de Voltregà, a les instal•lacions de la Farga Group i, a Manlleu, on el president Mas va assistir al XIV Sopar d’Empresaris Euram organitzat pel Cercle Euram d’Osona i la Fundació Ausa Futur.
Arxivat a