La tercera jornada de l’Àngel Inversor dóna la paraula a 10 emprenedors

Els perfil dels 10 projectes empresarials presentats està relacionat amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i la nova economia.

per Osona.com, 12 de maig de 2011 a les 07:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els emprenadors han pogut parlar amb els possibles inversors. Foto: ImpeVic

La conferència “Nous models d’intervenció pública local pel recolzament de la creació d’empreses”, a càrrec del director de l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic), Josep Comas, ha donat el tret de sortida a la 3a Jornada de l’Àngel Inversor que s’ha desenvolupat aquest dimarts, 10 de maig, a l’auditori Maria Vila d’Abadal de l’edifici el Sucre de Vic. Durant l’exposició, Comas ha parlat de l’actual crisi en què es veuen implicades les polítiques macroeconòmiques i de com controlar la demanda agregada  global per crear ocupació. Segons el director de l’ImpeVic, des de l’administració cal ajudar a tirar endavant els projectes dels emprenedors oferint recursos com el recent inaugurat  Centre d’Integració Tecnològica (VIT), el Centre de Projectes Empresarials (CPE) i la Jornada de l’Àngel Inversor. Després de la pausa pel cafè, s’han presentat 10 nous projectes d’emprenedors que han tingut set minuts cadascun per presentar-lo davant de possibles àngels inversors.


Prèviament, el president de l’ImpeVic i segon tinent d’alcalde, Josep Burgaya, ha donat la benvinguda als emprenedors i inversor encoratjant-los a continuar treballant perquè els seus projectes siguin una realitat. En aquest sentit, Burgaya ha remarcat que des de l’administració “ens satisfà poder ajudar a aquelles persones que tenen empenta i idees, i és el nostre deure donar les oportunitats i facilitar-vos el camí per tal que la vostra proposta empresarial flueixi”.

El primer emprenedor en presentar el seu projecte ha estat Marc Barceló ha encetat la ronda de presentacions amb la proposta “Volta Motorbikes”. Aquest és un projecte d’empresa que es dedica al disseny i la producció de motos elèctriques. Tal com ha explicat Barceló, aquest projecte neix motivat per la creixen problemàtica de mobilitat urbana, l’elevat preu del combustible i per incentivar la mobilitat sostenible a les ciutats. Tot seguit, Andras Garraux ha presentat “GC: Arquitectes, SCP”. Tal com indica el seu nom comercial, aquesta és una empresa d’arquitectes que proposa el projecte d’una casa energètica que permet estalviar costos i temps en la seva fabricació i, el que és més important, un estalvi energètic en termes de consum de la vivenda. A continuació, ha estat el torn de “Drakonia”, un projecte presentat per Cesc Martinell i Josep Sucarrats. Es tracta d’una sèrie de ficció low cost que ha tingut molt èxit en l’emissió de la primera temporada per Internet. El quart projecte presentat dins la jornada de l’Àngel Inversor ha estat “Intim” de la mà d’ Isabel Garau i Jordi Riera. “Intim” és un espai de descans mòbil pensat per ser utilitzat als aeroports en cas de retards o cancel•lacions de vols o qualsevol tipus d’imprevist. Xavier Torres i Humbert Giménez han estat els següents emprenedors que han presentat “Njoin”, la primera videoconsola portàtil presentada com “la nova consola social”.


Posteriorment, els assistents han pogut escoltar la presentació d’Iria Toneu i Santiago Merelo que han explicat en què consisteix “Stilus” un petit aparell de parafarmàcia estètica que extreu els punts negres de la pell. Després ha estat el torn de “Flat Boat”, un projecte presentat per Juan Reig i Francisco de Gracia que consta d’una embarcació que pot anar a vela o motor i que és desmuntable i plegable. Tot seguit, Eduard Cervera i Joaquim Alemany han presentat “Pack Plek” un sistema de packaging creat i fabricat per Artesania Cervera, SL, que estalvia recursos de transport i optimitza espai d’emmagatzematge. El penúltim, projecte presentat ha estat “Dimensions”,  de Josep Maria Costa i Isaac Pérez. Aquest és un projecte educatiu de realitat augmentada amb continguts 3D i multimèdia. Finalment, Eduard Camprubí i Ramon Navarro han conclòs aquesta primera part de la  jornada amb la presentació de “Pyrenees”, un i-taulell que concentra la informació de consum habitual de l’usuari en un sol dispositiu.

La III Jornada de l’Àngel Inversor ha finalitzat a la tarda amb l’activitat “Sofà amb l’inversor”, on els  àngels inversors han tingut la oportunitat de reunir-se i tenir un contacte directa  amb aquells emprenedors que més els han interessat.

Més informació, al web de l’Àngel Inversor
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació